UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ULAŞTIRMA BAKANI’NDAN ÖNEMLİ METRO AÇIKLAMASI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu "(Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı)Bu metro hattımızı da yapması gerekenler yapmadığı için üzerimize aldık" dedi. Bakan Karaismailoğlu Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nın 18 ay sonra hizmete gireceğini söyledi.

ULAŞTIRMA BAKANI’NDAN  ÖNEMLİ METRO AÇIKLAMASI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'na ilişkin, "Bu metro hattını da, yapması gerekenler yapmadığı için, vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşılamak doğrultusunda Cumhurbaşkanı'mızın talimatlarıyla üzerimize aldık. İnşallah 18 ay gibi kısa bir sürede vatandaşımızın hizmetine sunacağız. 18 ay da bir metro hattı için rekor sayılacak bir süre. İnşallah hedefimiz burayı 18 ayda tamamlamak." dedi. Bakan Karaismailoğlu bu hat bittiğinde hem Çam ve Sakura Hastanesi'ne vatandaşların ulaşımını kolaylaştıracağını hem de İstanbul'daki bir metro ağının önemli bir kesimini tamamlamış olacaklarını ifade etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapımı süren Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nın Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi istasyonunda ki çalışmaları inceledi. Türkiyenin dört bir yanında projelerin tüm hızıyla devam ettiğini bildiren Bakan Karaismailoğlu, ülke genelindeki 3 bine yakın şantiyede hummalı bir şekilde çalışıldığını aktardı.

Düntanın gıpta ile baktığı mühendislik projeleri devam ederken, diğer yandan vatandaşların hayat kalitesibni yükselten çalışmaların devam ettiğini söyleyen Karaismailoğlu, ‘’ Bir tarafta Çanakkale Köprüsü bir tarafta Beğendik Köprüsü, Botan Çayı. Bir tarafta Eğribel Tünelleri bir tarafta metrolar, bir tarafta hızlı trenler... Bütün dünyanın en büyük projeleri ülkemizde yapılıyor" dedi. Geçen hafta Ankara-Niğde Otoyolu'nun 170 kilometrelik kısmını hizmete açıldığını belirten Karaismailoğlu, daha önce de İstanbul'da, Marmaray ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bitirilip vatandaşın hizmetine sunulduğunu vurguladı.

"KUZEY MARMARA OTOYOLU'NUN 5. KESİMİ 19 EYLÜL'DE, 6. KESİMİ 21 ARALIK’TA TAMAMLANACAK"

Bakan Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu’nun 5. kesimini 19 Eylül’de, 6. Kesimini ise 21 Aralıkta tamamlamayı hedefledikleri bilgilendirmesinde bulundu. Otoyol’un 5. Kesiminin açılmasıyla 400 kilometrelik aksın İzmit bölgesi trafiğini rahatlatacağını ifade eden Bakan Karaismailoğlu açıklamalarına şu şekilde devam etti:

" Bütün bu çalışmalarda olduğu gibi, Türkiye'mizin her bir noktasındaki çalışmadan İstanbul da istifade ediyor. İstanbul'da da çok önemli çalışmalarımız var. Özellikle metro alanında İstanbul'da devam eden çok önemli yatırımlarımız var. Şu an içinde bulunduğumuz Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'nin metro istasyonunun bulunduğu Metrokent-Kayaşehir Hattı'mız, İstanbul'da yaptığımız yatırımlardan sadece bir tanesi.

 

Mevcut hattımız 6,5 kilometre uzunluğunda. 4 tane istasyon bulunuyor hat üzerinde. Metrokent'ten başlıyor, Onurkent, içinde bulunduğumuz şehir hastanesinin olduğu istasyon, Kayaşehir 15. Bölge ve Kayaşehir Merkez olmak üzere 4 istasyondan teşekkül. İnşallah bu hat bittiğinde hem Çam ve Sakura Hastanesi'ne vatandaşlarımızın ulaşımı çok kolaylaşacak hem de İstanbul'daki bir metro ağının önemli bir kesimini tamamlamış olacağız. Bu hattın bitimiyle beraber Güngören, Bahçelievler, Bağcılar, Bakırköy, Başakşehir'deki vatandaşlarımızın havalimanı ulaşımını da sağlamış olacağız. İnşallah bizim şu an yapımı devam eden Halkalı-Havalimanı Hattı'mız da tamamlandığında bu bölgede yaşayan halkımızın hem hastaneye ulaşımı hem de havalimanına ulaşımı sağlanmış olacak."

Son Güncelleme: 11.09.2020 15:25:01
ETİKETLERulaştırma bakanı