UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CORONAVİRÜS’TEN DAHA TEHLİKELİ

Coronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına almış durumdayken bilim insanlarının açıkladığı araştırma sonucu korku yarattı. Yıllar süren araştırmaya göre insanlığı Coronavirüs'ten çok daha büyük bir tehlike bekliyor.

CORONAVİRÜS’TEN  DAHA TEHLİKELİ

Tüm insanlık Coronavirüs salgınının pençesinde mücadele etmeye devam ediyor. Dünyaya diz çöktüren Covid-19 salgını yayılmaya devam ediyor.

Dünya genelinde Coronavirüs yakalanan insan sayısı hızla 29 milyona yaklaşırken virüs yüzünden hayatını kaybeden kişi sayısı da 900 bini çoktan geçti.

Coronavirüs kabusu sürerken açıklanan çarpıcı bir bilimsel araştırma sonucu dikkatleri insanlığı bekleyen bambaşka ve daha tehlikeli bir soruna çevirdi.

Araştırmacı Dr. Paul De Barro, Fiji'de üç yıl süren çalışmasının ardından, "süpermikrop" olarak anılan antibiyotiklere dirençli bakterilerin "insan sağlığı için istisnasız en büyük tehdit" olduğu sonucuna vardı.

Guardian'ın haberine göre, Avustralyalı bilim insanı Dr. Paul De Barro, ilaca dirençli bakterilerin modern tıbbı "ortaçağa döndürebilecek" kadar büyük bir sağlık tehdidi olabileceğini savundu.

Aslında antibiyotiklerle ilgili uyarıları yıllardır duymaya alıştık. İnsanlığın elindeki en büyük tıbbi silahlardan biri olan bu ilaçlar bilinçsiz kullanım yüzünden saatli bombaya dönüşmüş durumda.

Son Güncelleme: 11.09.2020 15:06:14
ETİKETLERcorona  coronavirüs