UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÜNLÜ OYUNCU DİSLEKSİ OLDUĞUNU AÇIKLADI!

Uma Thurman ve Ethan Hawke'nin kızı Maya Hawke, disleksi (öğrenme bozukluğu) olduğunu açıkladı. 22 yaşındaki oyuncu, okumayı geç öğrendiği için okuldan atıldığını söyledi.

ÜNLÜ OYUNCU DİSLEKSİ OLDUĞUNU AÇIKLADI!

'Stranger Things' dizisinde 'Robin Buckley' karakterine hayat veren Maya Hawke, bir radyo programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Disleksi (öğrenme bozukluğu) olduğunu belirten Hawke, bu yüzden çocukken yaşadığı zorlukları anlattı.

'Okumayı öğrenemediğim için okuldan atılmıştım'

Okumayı geç öğrendiği için okuldan atıldığını, uzun bir süre de öğrenemediğini dile getiren ABD'li oyuncu, "Disleksiyi birçok yönden hayatımın en büyük nimetlerinden biri olarak görüyorum. Çocuk yaşlarda oldukça zorlandım. Okumayı öğrenemediğim için okuldan atılmıştım ve öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklara özel okula geçmiştim. Okumayı öğrenmek uzun zamanımı aldı ve hala sınırlıyım. Üst sınıflara geçtiğimde daha düşük okuma gruplarına katılmak zorunda kaldım" ifadelerini kullandı.

'Annem ve babam harika iş çıkardı'

Okuldaki çocukların zorbalığına maruz kaldığını belirten Hawke, "Annem ve babam, beni yaratıcı olmaya teşvik etmek için harika bir iş çıkardı" dedi.

Son Güncelleme: 9.09.2020 11:54:37
ETİKETLERuçankuştv  oyuncu