UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AHMET KAYA’NIN EŞİ VE İKİ KIZI DAVA AÇTI

Aile, yakın zamanda vizyona girecek olan ve başrollerini Celil Nalçakan ile Ezgi Şenler’in paylaştığı “Son Şarkı” adlı filmin gösteriminin durdurulmasını talep etti.

AHMET KAYA’NIN EŞİ VE İKİ KIZI DAVA AÇTI

Ahmet Kaya’nın eşi ve iki kızı, İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne dava açtı. Açılan davada Ahmet Kaya’nın çıktığı bir yolculuğun hikâyesinin anlatıldığı “Son Şarkı” adlı filmin çekimlerinin üç ay önce tamamlandığı, vizyona girmesinin beklendiği anlatıldı. Erbay Medya şirketinin yapımcısı olduğu “Son Şarkı” sinema filmi için Ahmet Kaya’nın ailesinden izin alınmadığının belirtildiği dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

“Filmin yayınlanması halinde Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya, kızları Turaç Melis Kaya ve Çiğdem Öztürk ileride telafisi imkansız maddi ve manevi zarara uğrayacaktır. Davalı Erbay Medya şirketinin yapımcılığını üstlendiği filmin Türkiye sınırları içinde ve dışında yayınlanmamasını talep ediyoruz. Ayrıca filmin televizyon, internet, sosyal medya ve diğer kitle iletişim araçlarında gösterime girmemesi, çoğaltılmaması ve dağıtımının durdurulması için acilen ihtiyati tedbir kararı verilmesini istiyoruz.”

Mahkeme, filmin eser işletme belgesini istedi. Ayrıca filmin durdurulmasına ilişkin ihtiyati tedbir talebinin ise bilirkişi raporu geldikten sonra değerlendirilmesine karar verdi.

Son Güncelleme: 6.09.2020 12:15:29
ETİKETLERuçankuştv  ahmet kaya  dava  kızı  eşi