UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SKANDAL SÖZLERİ MANŞETTEN VERDİLER...

Yunanistan dozu her geçen gün artan provokatif bir dille Türkiye’yi hedef almaya devam ediyor.

 SKANDAL SÖZLERİ  MANŞETTEN VERDİLER...

Doğu Akdeniz’in sahibiymiş gibi davranan Yunanistan, dozu her geçen gün artan provokatif bir dille Türkiye’yi hedef almaya devam ediyor. Fransa ile birlikte uluslararası arenada Ankara aleyhinde lobi faaliyeti yürüten Yunanistan, Ege ve Akdeniz’de hukuk tanımaz bencil tutum ve davranışlarını devam ettiriyor.

Türkiye ise uluslararası hukuk çerçevesinde sondaj ve araştırmalara devam ederken, Türk Deniz Kuvvetleri bünyesindeki gemiler ve hava vasıtaları da Akdeniz’de koruma ve refakat görevini sürdürüyor.

Akıl dışı taleplerle gerginliği artıran Atina bununla da yetinmeyerek sivil faaliyetlerin icra edildiği deniz alanlarında askeri tatbikatlarına her gün bir yenisini ekliyor.

Gerginliği tehlikeli seviyelere çıkaran Yunanistan'da medya da kışkırtıcı haberlere yer vermeye ve gerçekleri çarpıtmaya devam ediyor.

Yunan medyasından To Vima gazetesi bu sabah "Yunanistan-Türkiye: Stoltenberg Kıvırması ve Atina'nın Rahatsızlığı" başlıklı haberini manşetten verdi.

Doğu Akdeniz'de gerilimin gittikçe yükseldiği dönemde, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in gerginliği yatıştırma amaçlı diyalog çağrısına sıcak bakmayan Yunan tarafı, skandal ifadeler kullandı.

Stoltenberg'in "Yunanistan-Türkiye diyaloğuna şantaj yapmak üzere müdahale ettiğini" ileri süren haberde "Türkiye'nin kayırıldığı" ileri sürüldü.

NATO'nun açıklamalarının ertesi günününde, Brüksel'deki MEGA muhabiri Sarantis Sarantopoulos bir açıklamalar yaptı.

"NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, kışkırtıcı açıklamalarla Türkiye'ye olan sempatisini defalarca dile getirdi." ifadelerini kullanan Yunan muhabir, NATO Genel Sekreteri'ni Pontius Pilatus'a benzetti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in daha önce de Türkiye'nin yanında yer aldığını ileri süren MEGA muhabiri Sarantis Sarantopoulos, iki ülke arasındaki gerilimi artırmaya yönelik provokasyon kokan açıklamalarıyla manşetlere çıktı.

Atina, Türkiye ile diyaloğa her zaman istekli ve hazır olduğunu yinelediğini iddia etse de, her türlü müzakereye başlamak için gerekli koşulun, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki tüm savaş gemilerini ve Oruç Reis'i geri çekmesi olduğunu ileri sürüyor.

Öte yandan Doğu Akdeniz'de Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan gerilimle ilgili olarak karşılıklı açıklamalar sürüyor.

Son olarak Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Türkiye provokasyonlarına son verirse görüşmeler başlar" açıklamasını yaptı.

Miçotakis, Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Dışişleri Komisyonu Ofisi Direktörü Yang Jiechi ile görüşmesi sonrası konuştu.

Miçoktakis "Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'deki kara suları hudutlarını uluslararası hukuk kapsamında görüşmeye hazırız ama bunu tehdit altında yapmayacağız. Tehditleri sonlandırın ki görüşmeler başlasın" dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise daha erken saatlerdeki açıklamasında NATO ve Avrupa Birliği'nin (AB) görüşme tekliflerini Yunanistan'ın reddettiğini söylemişti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, dün yaptığı açıklama ile Doğu Akdeniz gerilimine ilişkin iki ülkenin NATO bünyesinde masaya oturmayı kabul ettiğini açıklamıştı.

Stoltenberg görüşmeler için, "Yunanistan ve Türkiye değerli müteffiklerimizdir. NATO da güvenliğimiz konusundaki tüm unsurlar için önemli bir görüşme platformudur" açıklamasını yaparken, görüşmenin amacının Doğu Akdeniz'deki olay ve kaza riskini azaltma ve askeri gerilimi düşürme 

Son Güncelleme: 5.09.2020 13:37:45
ETİKETLERtürkiye  yunanistan