UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

‘KIZIMIZ ECELİ İLE DEĞİL, İŞKENCE İLE ÖLDÜRÜLDÜ!’

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde bir evde yarı baygın ve dövülmüş ve kollarında sigara söndürülmüş halde bulunan, Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Karapınar köyündeki baba evinde 23 Temmuz'da yaşamını yitiren 2 çocuk annesi Özge S.'nin (27) işkence sonucu öldüğü iddiası üzerine Simav Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

‘KIZIMIZ ECELİ İLE DEĞİL, İŞKENCE İLE ÖLDÜRÜLDÜ!’

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde bir evde yarı baygın ve darbedilmiş, kollarında sigara söndürülmüş olarak, geçen 13 Temmuz'da yakınları tarafından bulunan Özge S. (27), hastanedeki tedavisinin ardından Kütahya'nın Simav ilçesi Karapınar köyündeki babasının evine götürüldü. Özge S., 23 Temmuz'da yaşamını yitirdi. Yapılan otopsinin ardından Özge S.'nin cenazesi, Karapınar Mahallesi'ne getirilip, toprağa verildi.

Özge S'nin ölümünden eşi Ahmet S. ve Elif B.'yi sorumlu tutan ailesi şikayetçi oldu. Bunun üzerine Simav Cumhuriyet Başsavcılığı, genç kadının ölümüyle ilgili soruşturma başlattı. Simav Cumhuriyet Başsavcılığı, genç kadının Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde darbedilip, işkenceye maruz kalmış olması nedeniyle soruşturmanın o kısmıyla ilgili ise yetkisizlik kararı verip, dosyayı Sındırgı Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Özge S.'nin babası Ail Aktaş ve annesi Gülfer Aktaş'ın önümüzdeki günlerde Sındırgı'ya gidip, soruşturma kapsamında ifade verecekleri öğrenildi.

'KIZIMIZ İŞKENCE NEDENİYLE ÖLDÜ'

İki kız çocuklarından biri olan Özge S.'yi toprağa vermenin acısını yaşayan Gülfer- Ali Aktaş çifti, teselliyi kendilerine kızlarından kalan torunları Elif U'yu kucaklarına alıp, sararak bulduklarını söyledi.

Ali Aktaş, kızının Ahmet S. ve Elif B. tarafından yapılan işkence nedeniyle öldüğünü söyleyerek, sorumluların cezalandırılması için hukuksal yollara başvurduklarını söyledi. Kızlarının ölümü ile ilgili Simav Cumhuriyet Baş Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını belirten Aktaş, Bursa Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek raporun sonucunu merakla beklediklerini kaydetti.

'KIZIMIN MİRASI TORUNUMUZ, ONA SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Ali Aktaş, "Kızım Özge S., eceli ile ölmedi. Suçluların cezalandırılmasını istiyoruz. Kızımızın kanının yerde kalmaması için hukuk mücadelesi başlattık. Kızım Özge ölmeden önce torunum Elif U.'yu bize emanet edip, 'Ona iyi bakın' dedi. Biz, onun mirasına sahip çıkacağız. 1 yaşında annesiz kalan torunumuz Elif'i okutup büyüteceğiz" diye konuştu.

'ELİMİZDE VİDEO KAYITLARI VAR'

Kızları Özge'yi tedavi için Balıkesir, Sındırgı, Manisa ve Simav'da devlet hastanelerine götürdüklerini ancak, buna rağmen kurtaramadıklarını belirten Gülfer Aktaş da, "Kızıma işkence yapılmış. Bu konuda elimizde video kayıtları var. Bunları zamanı geldiğinde mahkemeye sunacağız. Kızımız eceli ile ölmedi" dedi.

Öte yandan Özge S.'nin ilk evliliğinden olan ve şu an 7 yaşındaki oğul Emir U.'nun ise babası İsmail U. ile yaşadığı öğrenildi.

 

Son Güncelleme: 28.08.2020 20:55:58
ETİKETLERişkence  ölüm