UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

VAKALARIN EVLERİ, GÜVENLİK ŞERİDİYLE KARANTİNAYA ALINIYOR!

Bayburt’ta, coronavirüs vakası görülen evler, güvenlik şeridi çekilerek, karantinaya alınıyor. Evlerde yaşayanların ihtiyaçları da polis ekiplerince karşılanıyor.

VAKALARIN EVLERİ, GÜVENLİK ŞERİDİYLE KARANTİNAYA ALINIYOR!

Kentte coronavirüs vakalarının artması üzerine Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, denetimlerini arttırdı. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ile koordineli çalışan ekipler, pozitif vakaların yaşadığı evleri, güvenlik şeridi çekerek, karantiyana alıyor. Uygulamayla hastanelerdeki yoğunluğun azaltılması ve sağlık ekiplerinin işlerinin kolaylaştırılması hedefleniyor.

Düğün, nişan gibi organizasyonlarda da denetimlerini sürdüren polis ekipleri, vatandaşları maske, mesafe ve hijyen konularında uyarıyor.

Evinde karantinaya alınan Yunus Emre Telli, “Hastalığı iki gündür taşıyorum. Polis ekiplerimiz kapımıza, şerit çekti. Şeritler, kimse yaklaşmasın, geçmesin diye, yani kontrol amaçlı. Her şey sağlığımız için. Halimizden memnunuz. Allah devletimize zarar vermesin” dedi.

Evi karantinaya alınana Miraç Yanık da ”Üç gün önce test yaptırmıştım, pozitif çıktı.Ambulansla gelip, beni aldılar. Kan tahlili verdim, temiz çıktı. Evde tedavi yöntemine geçtik. Polisler geldi önlem aldı. Bir ihtiyacımız olduğunda komşulardan ve polislerden rica ediyoruz” diye konuştu.

Son Güncelleme: 26.08.2020 18:30:22
ETİKETLERuçankuştv  corona  bayburt  karantina