UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FRANSA BU KEZ ÇİZGİYİ AŞTI! TÜRKİYE'YE TEHDİT...

Gittikçe köşeye sıkışan Yunanistan'da medya 'Merkel köprüsünde Türk mayını' başlığını attı, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey diplomatın Türkiye'yi suçlayan mektubunu da sayfalarına taşıdı.

FRANSA BU KEZ ÇİZGİYİ AŞTI!  TÜRKİYE'YE TEHDİT...

Dünyanın anbean izlediği, aynı gün içerisinde gerçekleşen kritik ziyaretler sonuç vermedi; Doğu Akdeniz'de sığınacak limanı kalmayan Yunanistan'da bugün tüm gazete ve televizyonların manşeti Türkiye. Atina yönetiminin müttefiki Fransa ise bugün başlayan tatbikatı Türkiye'ye karşı bir meydan okumaya dönüştürdü.

Yunanca baskısında 'Merkel köprüsünde Türk mayını' manşetini atan Kathimerini gazetesi, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın Ankara ziyaretinde Türkiye'nin Yunanistan'ı bir kez daha doğrudan tehdit ettiğini savundu.

Alman mevkidaşı ile kameralar karşısına çıkan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Berlin'in arabuluculuk girişimlerini baltaladığını ileri süren Kathimerini, Türk bakanın "Gereği neyse onu tereddütsüz bir şekilde yaparız" cümlesini öne çıkardı.

Salı günü önce Atina'ya giden ardından Ankara'ya inen Alman Dışişleri Bakanı Maas, 'Tek kıvılcım felakete yol açabilir', 'Uçurumdan aşağı düşme riski var' sözleriyle durumu özetledi ve tarafların acilen diyalog için masaya oturmasını istedi.

Türkiye'nin restini sayfalarına taşıyan Yunan medyasında, bugün dikkat çeken bir başka haber, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın üst düzey diplomatlarından Phil Reeker'in Türkiye'yi suçlayan mektubu. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo adına yazıldığı belirtilen mektubu sevinç çığlıklarıyla karşılayan Yunan medyası, Reeker'ın Türkiye'yi 'provokatif, gerilimi tırmandırıcı ve faydasız adımlar atmak'la suçladığını belirtiyor.

Amerikan Yunan Enstitüsü'ne (AHI) gönderilen mektupta Dışişleri Bakanlığı diplomatı Reeker'ın yaptırım taleplerinden de söz ettiğini aktaran Kathimerini gazetesi, Rusya'dan alınan S-400 füze savunma sisteminin de mektupta geçtiğini dile getiriyor.

Son Güncelleme: 26.08.2020 15:42:05
ETİKETLERabd  fransa  türkiye