UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ECZANE DEHŞET!

Coronavirüs’le mücadelede en riskli grupta bulunan eczacılar hastaların ilaç ihtiyaçlarını karşılamak işlerinin başında çalışmalarına devam ediyorlar. Ancak bazı kendini bilmezler aynı doktorlara olduğu gibi eczacılara da şiddet girişiminde bulunuyor.

ECZANE DEHŞET!

Türk Eczacıları Birliği sosyal medya hesabından eczacılara yapılan şiddet görüntülerini paylaştı. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tarafından paylaşılarak tepki gösterilen görüntülerde, biri kadın iki müşterinin eczaneye gelerek içerideki görevlilerle konuştuğu görülüyor.

İLAÇ KUTULARINI FIRLATIYOR

Müşterilerden erkek olanın bir anda sinirlenerek tezgâhtaki ilaç kutularını savurduğu kameraya yansıyor. Kimliği belirsiz kişi son olarak eczacı kadına da ilaç kutularını fırlatıp yanındaki kadınla birlikte eczaneden ayrılıyor.

"İNSAN OLMA VASIFLARINI KAYBETMİŞ İKİ KİŞİ...

"Türk Eczacıları Birliği tepki çeken görüntülerle birlikte şu mesajı paylaştı "Pandemi mücadelesinde eczanelerimizdeki en yakın çalışma arkadaşlarımız olan eczane çalışanlarımızdan birinin izlediğiniz görüntülerde olduğu gibi, insan olma vasıflarını kaybetmiş kişi tarafından sözlü ve fiziki şiddete maruz kalmasını kabul etmiyoruz. Sağlıkta şiddete hiçbir sağlık çalışanını kurban vermeyeceğiz! Sağlıkta şiddetin normalleşmesine izin vermeyeceğiz. Türk Eczacıları Birliği olarak gerekli hukuki yaptırımların yerine getirilmesini talep ediyor, konunun takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna ilan ediyoruz."

Son Güncelleme: 25.08.2020 09:28:29
ETİKETLERuçankuştv  corona