UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ZATÜRRE VE GRİP AŞISI HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal, zatürre ve grip aşısı hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

ZATÜRRE VE GRİP AŞISI  HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Grip aşısı ve zatürre aşısı ile ilgili bilgiler veren Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal, hastalığın belirtilerini ve riskli grupları sıraladı.

İşte grip aşısı ve zatürre aşısı hakkında merak edilenler…

KİMLER RİSKLİ GRUPTA?

İnfluenza virüsü akciğerleri, burnu ve boğazı enfekte ederek oldukça bulaşıcı bir solunum yolu hastalığına neden olur. Grip semptomları hafif ile şiddetli olabilir, hastaneye yatmaya ve hatta daha ciddi sorunlara yol açabilir.

Her yaşta ciddi sorunlara neden olabilen gribe herkes yakalanabilir. Bununla birlikte, bazı kişiler, hamileler, astım, diyabet veya kalp hastalığı gibi kronik tıbbi rahatsızlıkları olanlar, küçük çocuklar ve yaşlılar yüksek komplikasyon riski altındadır.

Gripten korunmanın en iyi yolu her yıl aşı olmaktır. Bir hasta grip aşısı olduktan yaklaşık 2 hafta sonra grip virüsüne karşı koruma sağlayan antikorlar oluşur. Bu, doktor ziyaretlerini, grip hastalıklarını ve okula ve işe devamsızlığı azaltabilir. Ayrıca aşı, gribin şiddetini azaltabilir ve griple ilişkili ölümleri ve hastaneye yatışları önleyebilir.

6 aydan büyük herkesin her yıl influenza aşısı olmasını önermektedir. Grip vakalarının yaygın olarak geliştiği aylara dayanarak en büyük faydayı elde etmek için ağustos ayının sonundan ekim ayına kadar grip aşısı olunması tavsiye edilir.

 

Son Güncelleme: 24.08.2020 14:16:38
ETİKETLERzatüre  grip