UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

USTA MÜZİSYEN HAYATINA SON VERDİ!

Türkiye'nin önemli gitar ustalarından Soner Egesel vefat etti. Hacettepe Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Egesel, kurucularından olduğu “Bilkent Gitar Üçlüsü”yle yurt içi ve yurt dışında çok sayıda konser vermişti.

USTA MÜZİSYEN HAYATINA SON VERDİ!

Türkiye’nin önemli klasik gitar ustalarından, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Gitar Sanat Dalı Öğretim Görevlisi Soner Egesel vefat etti.

Egesel’in Bartın’da kaldığı otel odasında geçirdiği bunalım sonucu hayatına son verdiği öğrenildi.

SONER EGESEL

1968 doğumlu Egesel, bir dönem klasik gitar aleminde büyük ses getiren Bilkent Gitar Üçlüsü’nün üyesiydi.

Soner Egesel, ilk hocası Gürsel Süer‘in yönlendirmesiyle ODTÜ Klasik Gitar Kulübü ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Ahmet Kanneci’nin öğrencisi oldu. Lisans öğrenimini Polonyalı gitarist Ireneusz Strachocki ile “Yüksek Onur Derecesi” alarak Bilkent’te tamamladıktan sonra gene Bilkent MSSF’nde 1996’da Yüksek Lisans, 2000’de Sanatta Yeterlik Programı’nı bitirdi. 2001’de Yardımcı Doçent unvanını aldı ve Mimar Sinan’da bir süre hocalık yaptıktan sonra Ankara’ya dönerek Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda çalışmaya başladı. Bir süre Gitar Sanat Dalı Başkanlığı yaptı.

1987-2001 yılları arasında, Kağan Korad ve Kürşad Terci ile kurdukları “Bilkent Gitar Üçlüsü”yle yurt içi ve yurt dışında çok sayıda konser ve festivallere katıldı. Çeşitli dönemlerde çalıştığı isimler arasında Leo Brouwer, Costas Cotsiolis, Hubert Kappel, Marco Socias gibi ustalar bulunuyor.

Son Güncelleme: 24.08.2020 13:23:13
ETİKETLERsoner egesel  müzisyen  hacettepe