UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

PEŞ PEŞE ÜRKÜTEN AÇIKLAMALAR...

Gelen son dakika haberlerine göre; Coronavirüs salgınının Avrupa'daki ilk merkez üssü olan İtalya'da tam işler yoluna giriliyor derken salgında ikinci dalga çok fena patlak verdi.

PEŞ PEŞE ÜRKÜTEN  AÇIKLAMALAR...

Coronavirüs salgınında Avrupa bir kez daha kabusu yaşıyor. Ülkelerden gelen korku dolu açıklamalar peş peşe geliyor. İşte Coronavirüs salgınında son gelişmeler...

İtalya'da yeni tip Coronavirüs salgınında son 24 saatte 1210 vaka görüldü.

Sağlık Bakanlığının açıkladığı verilere göre, ülke genelinde Kovid-19 bulaşmış kişi sayısı 259 bin 345'e çıktı. Ağustos başından bu yana günlük vaka sayılarındaki yükseliş eğilimi bugün de devam etti.

Ülkede, halihazırda 18 bin 438 aktif Coronavirüs vakasının bulunduğu belirtildi.

Ölü sayısı da son 24 saatte 7 artarak, 35 bin 437'ye yükseldi.

İyileşenlerin sayısı 267 artarak, 205 bin 470'e ulaştı.

Sağlık Bakanı Roberto Speranza, basına yaptığı açıklamada, yoğun bakımdakilerin sayısının salgının ilk dönemine göre düşük olduğunu belirtti.

Speranza, şu anda evde kalma ve ülke içinde seyahat kısıtlaması gibi uygulamaları içeren sıkı karantinaya gerek olmadığını ifade etti.

İtalya Sağlık Bakanı Speranza, ülkede yeniden sıkı karantina uygulanmayacağını açıkladı

İtalya Sağlık Bakanı Speranza, Covid-19 salgını dolayısıyla ülkelerinde yeniden herkesin evlerine kapandığı, seyahat kısıtlamalarının olduğu sıkı karantina tedbirlerini gerektirecek bir durum olmadığını söyledi.

İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza, yeni tip Coronavirüs salgını dolayısıyla ülkelerinde yeniden herkesin evlerine kapandığı, seyahat kısıtlamalarının olduğu sıkı karantina tedbirlerini gerektirecek bir durum olmadığını belirtti.

Bakan Speranza, ülkenin ana akım gazetelerinden La Stampa ve La Repubblica gazetelerine verdiği ortak demeçte, son günlerde artış trendinde olan günlük yeni vakalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mayıs ayından sonra ülkede dün ilk kez günlük yeni vaka sayısının 1000'i aşmasına ilişkin endişe edilecek bir durumun olmadığını ifade eden Bakan Speranza, "İtalya, yeniden bütünüyle sıkı karantina ve bölgeler arasında seyahati kısıtlama gerektiren bir durumda değil." dedi.

Son Güncelleme: 24.08.2020 08:36:55
ETİKETLERcorona  coronavirüs