UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AB'DEN TÜRKİYE'NİN DOĞAL GAZ REZERVİ KEŞFİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA!

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Türkiye'nin Karadeniz'de doğal gaz rezervi keşfine ilişkin, "Doğal gaz kaynaklarının bulunması ekonomiye ve kalkınmaya önemli bir katkıda bulunacaktır." dedi.

AB'DEN TÜRKİYE'NİN DOĞAL GAZ REZERVİ KEŞFİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA!

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger, Türkiye'nin doğal gaz rezervi  keşfini değerlendirdi. Bir dizi ziyaret için eşi Marilena Georgiadou Berger ile Karabük'e  gelen Büyükelçi Christian Berger, Safranbolu ilçesindeki Cinci Hanı'nda  gazetecilere açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin, tarihinin en büyük  doğal gaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdiğini açıkladığını ifade eden Berger,  bunun güzel bir haber olduğunu söyledi.

Berger, "Doğal gaz kaynaklarının bulunması ekonomiye ve kalkınmaya  önemli bir katkıda bulunacaktır. Umarın en kısa sürede kullanılabilir hale gelir  ve bu doğal gaz çıkartılabilir. Biz her zaman Türkiye'nin refah içinde,  istikrarlı, demokrasinin yerleştiği bir ülke olduğunu görmek istiyoruz Avrupa  Birliği olarak. Başkanlığımızın her zaman mesajı bu olmuştur. Umut ediyoruz bu,  en kısa sürede Türkiye'nin ekonomisine katkıda bulunacak bir araca dönüşür." diye  konuştu.

Son Güncelleme: 22.08.2020 00:05:07
ETİKETLERuçankuştv  AB  TURKİYE  DOĞAL GAZ