UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SİLAH BASKININDA İLGİNÇ MANZARA İLE KARŞILAŞTILAR!

İstanbul Emniyet Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı silah ticareti yapan zanlıları yakalamak için operasyon düzenledi. Silivri’de bir eve yapılan baskında ilginç görüntülere şahitlik ettiler. Silahların yanı sıra, nesli tükenmekte olan iguana, rakun, puma gibi hayvanlar ile karşılaştılar. Silahlarla birlikte el konan yabani hayvanlar emniyete götürülüp Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine teslim edildi

SİLAH BASKININDA İLGİNÇ MANZARA İLE KARŞILAŞTILAR!

 İstanbul’da yasa dışı silah ticareti yapılan Güngören ve Silivri'deki 2 eve polis eş zamanlı operasyon düzenledi.

Gerçekleştirilen operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı. Silivri'deki bir eve düzenlenen operasyonda nesli tükenme tehlikesi altında olan aralarında puma, iguana, kedi ve kuşların da bulunduğu çok sayıda hayvan ele geçirildi.

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı silah ticareti yapan şüphelileri belirleyerek teknik ve fiziki takibe aldı. Çalışmalarını tamamlayan organize polisi,  çarşamba günü Güngören ve Silivri'deki 2 adrese operasyon düzenledi.

Gerçekleştirilen operasyonlarda 3 av tüfeği, 1 tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 5 şarjör, 68 mermi, 14 sürgü, açık namlu, zımpara makinesi, metal işlemleri için kullanılan lazer makinesi, çok sayıda icra yayı, icra mili ve çeşitli tabanca aparatları ele geçirildi. Operasyonda H.Ç. isimli bir şüpheli gözaltına alındı.

 

Öte yandan Silivri'deki eve düzenlenen operasyonda, Kaçakçılık Mücadele Kanunu ve Nesli Tükenme Tehlikesi altında olan yabani hayvan ve bitki türlerinin uluslararası ticaretine ilişkin sözleşmeye aykırı,  hayvanlar ele geçirildi. Evde yapılan aramalarda puma, iguana, savannah cinsi kedi, tavus kuşu, rakun, flamingo, deve kuşu, yabani kaz ve çeşitli cinslerde hayvanlar bulundu. Hayvanlar  Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

 

Gözaltına alınan şüpheli Vatan Caddesi'nde bulunan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli yurt dışına çıkma yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Ele geçirilenler şöyle:

 

1 adet puma,

 

8 adet rakun,

 

10 adet tavus kuşu,

 

1 adet iguana,

 

2 adet flamingo,

 

1 adet savana cinsi safkan kedi,

 

 2 adet savana bengal kırması yabani kedi,

 

 2 adet devekuşu,

 

 2 adet ördek,

 

 7 adet karkazı ele geçirilmiştir.

 

Son Güncelleme: 21.08.2020 12:57:35