UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMALARDA BULUNDU!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sincan'da bulunan Başkent OSB'de Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulunuyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMALARDA BULUNDU!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

Kalyon Holding tarafından inşa edilen güneş paneli fabrikasının açılışında sizlerle beraber olmaktan bahtiyarlık duyuyorum. 

Yıllık 500 mW güneş paneli üretim kapasitesini özellikle yurt dışından gelen talepler neticesinde 2 katına çıkarılacak olması da önemli bir referanstır. Artık sadece üretmek sadece ürettiğini iç piyasa ve yurt dışına satmak yetmiyor, şirketlerimizin üretimle beraber innovasyona araştırma ve geliştirme faaliyetlerine de önem vermesi gerekiyor

Yıllık 2 milyon ton fosil ve karbon monoksit salınımını engellemiş olacağız. Böylece her açıdan çevreci, modern olacak bir tesisi daha ülkemize kazandırmanın gururunu yaşayacağız.

Dünyanın birçok ülkesinde koronavirüs sebebi ile yatırımlar durmuşken Türkiye özel sektörüyle kamu kurumlarıyla özgün bir yol izliyor. İnsanımızın sağlığından taviz vermeden ekonomimizi yeniden büyüme trendine sokmaya gayret ediyoruz, dünya genelinde 800 bin insanın canına mal olan bir sağlık krizinin üstesinden gelmek elbette kolay değildir.

Salgın üretimden ticarete, eğitimden turizme kadar günlük yaşantımızın her adımını etkilemiştir. Ülkemiz bu salgını en başarılı şekilde yöneten nadir ülkelerden birisidir. Son dönemde vaka sayılarında kısmi bir artış yaşlansa da salgın halen kontrolümüz altındadır.

Rusya, Ukrayna ve Almanya’dan gelen misafirlerimizin sayısının artmasıyla turizm sektörümüz toparlanmaya başlamıştır.

Haziran’da sanayi üretimimiz aylık bazda en hızlı toparlanan ilk 5 ülkeden biri olmuştur.

Yılın ilk 7 ayındaki yatırım talebi geçen senenin %287 üzerinde seyrediyor, Türkiye genelinde konut satışları 2020’nin Temmuz ayında Geçen yılın aynı ayına oranla %125 artarak tarihi bir rekor kırmıştır.

OSB’lerdeki elektrik tüketimi Temmuz ayında Haziran’a göre %7 daha fazla gerçekleşti. Yine ilk 7 ayda sanayi siciline 8266 işletme kaydoldu burada da geçen seneye göre %6’lık bir artış var. Türk ekonomisi salgın öncesi ivmesini tekrar yakalamış görünüyor, bu tempoyu daha da artırmakta kararlıyız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası'nı gezerek içerideki işleyişle ilgili bilgi aldı.

Son Güncelleme: 19.08.2020 16:33:51