UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YER YERİNDEN OYNUYOR

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de kuracağı yeni üs gündeme bomba gibi düştü, gelişmeyi manşetten veren Yunan medyası 'provokasyon' başlıkları atıyor. Medya, Türk savaş uçaklarının yanı sıra helikopterlerin de hareketli olduğunu bildiriyor.

 YER YERİNDEN OYNUYOR

Türkiye ile Doğu Akdeniz'de girdiği bilek güreşini kaybeden ve çaresizce NAVTEX'in sona ermesini bekleyen Yunanistan, bir deniz üssü haberiyle allak bullak oldu.

Geçen hafta ABD ve Avrupa Birliği'nden (AB) beklediği desteği alamayan Yunanistan ve Güney Kıbrıs, AB'den Türkiye'ye karşı daha sert tutum almasını istiyor.

Lefkoşa'ya sürpriz bir ziyaret yapan Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, burada Rum mevkidaşı Nikos Christodoulides ve Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades ile görüştü.

Görüşmenin ardından kameraların karşısına geçen Dendias, Türkiye'yi provokasyon yapmakla suçladı, "AB'nin, ABD'nin net tavırlarına, Avrupa değerlerine, uluslararası hukuka saygısızlık teşkil ediyor… ve kabul edilemez bir militerleşme söz konusu" dedi.

Rum Bakan Christodoulides ise, Mısır, İsrail ve Lübnan ile deniz anlaşmaları yaptıklarını ve 'deniz yetki alanları kurmak üzere diğer komşu ülkelerle müzakereye hazır olduklarını' ifade etti.

Atina yönetimi ayrıca bugün Belarus gündemiyle toplanacak Avrupa Konseyi'nde Türkiye'yi şikayet edecek. To Vima gazetesi, 'AB'nin özel oturumu: Türk provokasyonları masada' başlığını kullandı.

Son Güncelleme: 19.08.2020 13:55:31
ETİKETLERyunanistan