UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CESETLERİ ÇIPLAK HALDE KIYIYA VURDU! 'SARIŞIN VE GÜZEL DİYE...'

Tayland’ın turistik adalarından Ko Tao'da yaşanan dehşet, bir an bile dünya gündeminden düşmezken olayla ilgili yeni gelişme yaşandı.

CESETLERİ ÇIPLAK HALDE KIYIYA VURDU! 'SARIŞIN VE GÜZEL DİYE...'

2014 yılında 24 yaşındaki İngiliz David Miller ve 23 yaşındaki Hannah Witheridge çifti, Tayland’ın turistik adalarından Ko Tao'da tatil yapıyordu. Win, Saw ve Mau adlı üç Myanmarlı işçi, gece saatlerine kadar sahildeki palmiye ağaçlarının yanında gitar çaldılar, burada sigara ve içki içip şarkı söylediler. İşçilerden Mau, kaldığı barakasına döndü. Ancak diğer iki işçi olan Zaw Lin ve Win Zaw Htun, alkol alarak eğlenmeye devam etti. Kısa bir süre sonra biraz başbaşa kalmak için Sairee sahilinin en tenha köşelerinden birine doğru yol alan Miller ve Withridge çifti Win ve Saw’un yakınından geçti. Hannah, ‘sarışın ve güzel olduğu için’ iki Myanmarlı işçinin hemen dikkatini çekti. Myanmar'lı işçiler çiftin peşine düştü. Ardından orada genç kıza tecavüz edip ikisini birden vahşice öldürdüler. İngiliz çiftin cesedi çıplak olarak kıyıya vurdu, yapılan inceleme sonrasında Hannah Witheridge'in tecavüz edildikten sonra öldürüldüğü tespit edildi.

İTİRAF ETTİLER!

15 Eylül 2014 sabahı meydana gelen olay Tayland’ın uluslararası arenada adını lekelemiş ve olayın üçüncü haftasına girilmişti ki cinayet aydınlatıldı.Öldürülen Hannah Witheridge’in vücudundan alınan DNA’ların iki Asyalı erkeğe ait olduğu da en başından beri biliniyordu ancak önce Win ve daha sonra da DNA eşleştirmesiyle Saw işledikleri cinayeti itiraf etti. İki Myanmarlı işçi daha sonra suçu kabul etmeleri için baskı yapıldığını, bu sebeple suçu kabul ettiklerini söylediler. Göçmen işçiler, DNA analizindeki delillere dayanarak 2015'te idam cezasına çarptırılmış ancak ikisi bu kararı reddetti ve itiraz etti.

“ÜSTLENMEK ZORUNDA KALDIK”

İşçilerin "adalet" istedikleri Tayland Avukatlar Konseyi tarafından bildirildi. Tayland Avukatlar Konseyi’nden Ratsada Manurassada hapishanede Zaw Lin ve Win Zaw adlı iki Myanmarlı zanlıyı ziyaret etti, zanlılarla saatlerce görüşüp Hannah Withridge ve David Miller’i nasıl öldürdükleri üzerine birçok sorular sordu. Zanlılar görüşme esnasında Withridge’e tecavüzü ve iki kişinin cinayetini üstlenmek zorunda kaldıklarını anlattılar ve Arakanlı tercümanın kendilerini rahatsız ettiklerinden bahsettiler.

Tercümanın değişmesi talebinde bulundular ve “Bizim dediklerimizi olduğu gibi çevirip çevirmediğine emin değiliz” dediler.

KARAR VERİLDİ!

İtirazları değerlendiren üst mahkeme işkenceye rastlanmadığını ve idam kararının geçerli olduğunu açıkladı. İşçilerinin avukatları ise idam cezasının ömür boyu hapse döndürülmesi için uğraşacaklarını belirtmişti. Myanmarlı işçiler Zaw Lin ve Win Zaw Htun'un cezaları, kraliyet kararnamesi sayesinde ömür boyu hapis cezasına çevrildi.

Son Güncelleme: 16.08.2020 18:23:43