UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HALKA AÇIK YERLERDE SİGARA İÇMEK YASAKLANDI!

Avrupa’da artan vakalar nedeniyle salgına karşı önlemler yeniden gündeme geldi. İspanya’nın Galiçya Özerk Bölgesi’nde, ülke genelinde artan vakalar nedeniyle sosyal mesafenin garanti edilemeyeceği durumlarda halka açık yerlerde sigara içmek yasaklandı.

HALKA AÇIK YERLERDE SİGARA İÇMEK YASAKLANDI!

Galiçya’nın yanı sıra Endülüs, castilla y Leon ve castilla La Mancha bölgeleri de benzer tedbirleri hayata geçireceklerini duyurdu. İtalya ise Hırvatistan, Yunanistan, Malta ve İspanya’dan gelen yolcuların Kovid-19 testi yaptırmalarını zorunlu tuttu. Yunanistan’da ise Sakız Adası’nda bulunan mülteci kampında ilk koronavirüs vakası tespit edildi. Bir Yunan hükümet yetkilisi AFP’ye yaptığı açıklamada binlerce mültecinin yaşadığı kampta 35 yaşındaki Yemenli bir sığınmacının Kovid-19 testinin pozitif çıktığını söyledi.

Fransa’da günlük vaka sayısı 28 Nisan’dan bu yana en yüksek sayıya ulaştı. Virüs bulaşan kişi sayısı çarşamba günü 2524 artışla 229 bin 344 yükseldi.

Çin’de Brezilya’dan ithal edilen dondurulmuş tavuk kanadında koronavirüs tespit edildi. Ülkenin güneyinde Hongkong sınırındaki Shenzhen kentinde bu ürünlerle temas eden kişiler ve onların akrabalarına koronavirüs taraması yapıldı, testler negatif çıktı. Ayrıca Anhui bölgesinde Wuhu şehrinde Ekvador’dan gelen karides paketlerinde koronavirüse rastlandığı açıklandı. Pekin’deki Xinfadi deniz ürünleri pazarı, buradaki çok sayıda kişide virüs görülmesi üzerine haziranda kapatılmıştı. Geçen yıl sonunda Çin’de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını bu ülkede büyük oranda kontrol altına alındı. Ülkede mayıs ortasından bu yana koronavirüs nedeniyle can kaybı yaşanmadı. Virüsün tespit edildiği Brezilya ise dünyada salgında en fazla ölümün yaşandığı ikinci ülke.

Son Güncelleme: 14.08.2020 07:33:48
ETİKETLERispanya  sigara