UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CORONAVİRÜS'LE İLGİLİ ŞOK TESPİT!

Rusya Bilimler Akademisi’nden Dr. Leyla Namazova-Baranova, yeni tip Coronavirüs’ün (SARS-CoV-2) sadece solunum yollarını değil, aynı zamanda beyni ve merkezi sinir sistemini de etkilediğini belirtti.

CORONAVİRÜS'LE İLGİLİ ŞOK TESPİT!

Pediatristler Birliği Başkanı Dr. Leyla Namazova-Baranova, ‘Ulusun Sağlığı, Rusya Refahının Temeli’ adlı forumda yaptığı konuşmada SARS-CoV-2 virüsünün sadece solunum yollarını değil, aynı zamanda beyni ve merkezi sinir sistemini de etkilediğini ifade etti.

Rus akademisyen, “Covid’i hafif de olsa geçiren her hastanın beyninde, beyin yapısında değişimler söz konusu” diye konuştu.

Koku ve tat kaybının bu durumu kanıtladığına dikkat çeken Namazova-Baranova, söz konusu semptomların merkezi sinir sisteminin hasar aldığını gösterdiğini vurguladı.

Namazova-Baranova, geçtiğimiz aylarda sağlık uzmanlarının ve bilim insanlarının Coronavirüs’ün yol açtığı birçok felç vakasını ve diğer nörolojik belirtileri tanımladıklarını ifade etti.

Rus akademisyene göre Kovid-19’un nörolojik disfonksiyona (yetersizliğe) neden olmasının birçok farklı nedeni var. Bu hastalık birkaç organı (akciğerler, böbrekler, kalp) etkileyebileceği için, beyin aynı zamanda oksijenasyon eksikliği, iskemik veya hemorajik inmeye yol açabilen kan pıhtılaşma bozukluklarına da maruz kalabiliyor.

Son Güncelleme: 13.08.2020 07:54:36
ETİKETLERCORONAVİRÜS