UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

GÖMLEĞİNDEKİ İPİ YAKMAK İSTERKEN KENDİNİ YAKTI

Ardahan’da 10 yaşındaki çocuk gömleğinde ki ipi yakmak isterken kendini de yaktı. Faciadan dönülen olayda çocuğun yandığını gören anne, tişörtünü yırtarak çocuğunu kurtardı.

GÖMLEĞİNDEKİ İPİ YAKMAK İSTERKEN KENDİNİ YAKTI

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde oturan Sönmez ailesinin çocuğu olan 10 yaşında ki Fatih Sönmez, kolonya ile saçlarını düzeltmek istedi. Kolonyayı ellerine döken küçük çocuk yanlışlık giydiği gömleğe de bulaştırdı. Bu sırada gömlekte ki ipi koparmak isteyen Sönmez, koparamayınca çakmakla ipi yakmaya çalıştı. Kolonyanın bulaştığı gömlek biranda alev aldı. Küçük çocuğun çığlıklarını duyan anne Çiğdem Sönmez, koşarak küçük Fatih’in yanına gitti. Çocuğunun yandığını gören anne Sönmez, düşünmeden küçük çocuğun gömleğini yırtarak çıkardı.

Çocuğunun hayatını kurtaran anne Sönmez, durumu 112 Acil Sağlık ekibine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler küçük Fatih’i Ardahan Devlet Hastanesi’ne götürdü. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Fatih Sönmez, Erzurum Şehir Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Küçük çocuğun çene ve göğsünde ikinci dereceden yanıklar oluştuğu belirtildi.

“Yanan gömleğini yırttım attım”

Çocuğunun yandığını görünce düşünmeden müdahale ettiğini ifade eden anne Çiğdem Sönmez, “Fatih’i banyo yaptırdıktan sonra içeriye aldım. Sonra ben kapıya çıktım, peşimden Fatih’in bağırma sesi geldi. Kolonya üzerine dökülmüş, ateş düşmüş, o anda söndürmeye çalıştım. Üzerini yırttım, attım sonra da hortum takarak başından aşağıya suyu tutarak söndürdüm. Kolonya dökerek saçını taramak istemiş. Üzerine biraz fazla dökülmüş. O anda da giysisinde bir şey varmış üzerine ateş düşünce yanmış. Kibritle yakmış kendisini. Karnı yandı” diye konuştu.

Gömleğinde ki ipi yakarken yanlışlıkla kendini yaktığını ifade eden 10 yaşında ki Fatih Sönmez, “Gömleğim de ip vardı sökülüyordu, kibritle ipi yakmaya çalıştım sonra üzerim alev aldı. İpi çektim kopmadı bende yakmaya çalıştım ama üzerim alev aldı. Karnım yandı” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 12.08.2020 09:24:06
ETİKETLERucankus  gömlek  yakmak  çocuk  ardahan