UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YUNANİSTAN'DA ÖLÜMCÜL SEL

Eğriboz Yarımadası'ndaki şiddetli yağış Massapitu Nehri'nin taşmasına yol açtı, iki kişinin öldüğü felakette sekiz aylık bir bebek de kayıp.

YUNANİSTAN'DA ÖLÜMCÜL SEL

Yunanistan’ın Eğriboz Yarımadası’nda (Eyvia) etkili olan şiddetli yağış nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti. Yerel medyadaki haberlere göre, sabah erken saatlerde başlayan şiddetli yağış sonucu Massapitu nehrinin taşmasıyla Psahna, Politika ve Lefkanti bölgelerinde çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı.

Bölgeye sevk edilen kurtarma ekipleri, Politika’da evlerinde mahsur kalan 86 yaşındaki bir erkek ile 85 yaşındaki bir kadının cesedine ulaşırken, 8 aylık bir bebeğin ise kaybolduğu bildirildi.

Eğriboz’un güneyindeki yerleşim birimlerinde de çok sayıda kişinin evlerinde mahsur kaldığı, yolların kapandığı, ev, otomobil ve iş yerlerinin zarar gördüğü belirtildi. Şiddetli yağışların etkili olmaya devam ettiği bölgede kurtarma çalışmalarında itfaiye ve sahil güvenlik birimlerinin de yer aldığı aktarılarak kara ve denizden ulaşımın mümkün olmadığı Burci ve Lefkanti’de evlerinin çatısına çıkan kişilerin helikopter ile kurtarılmaya çalışıldığı kaydedildi.

Yunan Sivil Koruma Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada, bölgede kötü hava koşullarının devam edeceği ifade edilerek, halka kendilerini korumak için önlem almaları uyarısında bulunuldu.

Son Güncelleme: 9.08.2020 13:55:30
ETİKETLERucankus  sel  yunanistan  kayıp