UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BU KEZ DE 'BUNYAVİRÜS'

Dünyanın neredeyse her yerine yayılan ve büyük yıkıma yol açan Coronavirüs henüz kontrol altına alınamadan, şimdi de Bunyavirüs ortaya çıktı. Son dakika haberine göre, Çin'de Bunyavirüs nedeniyle 7 kişi hayatını kaybederken, 60'tan fazla kişinin de hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

 BU KEZ DE  'BUNYAVİRÜS'

Çin'de Coronavirüs salgının ardından şimdi de 'bunya virüsü' paniği başladı. Çin'in Jiangsu eyaletinde toplam 37 kişi keneler tarafından yayılan yeni bunya virüsünün neden olduğu bir hastalık teşhisi konuldu.

Dünyaya diz çöktüren ve bir türlü kontrol altına alınamayan Coronavirüs’ün merkez üssü olan Çin'de bir salgın paniği daha başladı.

Çin'in Jiangsu eyaletindeki toplam 37 kişiye bu yıl, keneler tarafından yayılan yeni bunya virüsünün neden olduğu bir hastalık olan SFTS (Şiddetli Ateşli Trombositopeni Sendromu) teşhisi kondu.

Daha sonra Anhui eyaletinde de enfekte olan 23 kişinin tespit edildiği aktarıldı. Böylece sayı 60'a yükseldi.

Uzmanlar vakalara dayanarak, virüsün hayvandan insana ve kişiden kişiye kan yoluyla bulaşabileceği konusunda uyardılar.

SFTS (Şiddetli Ateşli Trombositopeni Sendromu) virüsünün yeni bir virüs olmadığı ve Çin’in 2011 yılında söz konusu virüsün patojenini tespit ettiği de

Zhejiang Üniversitesi Bulaşıcı Hastalıklar Bölümü yöneticisi Sheng Jifang, üç yıl önce de yeni bunya virüsüyle enfekte olan ve daha sonra ölen bir hastanın cansız bedeniyle temas eden 16 kişiye de hastalığın bulaştığını söyledi.

Son Güncelleme: 6.08.2020 15:18:55
ETİKETLERbunyavirüsü