UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÜLKEDE ŞOK! CORONAVİRÜS’TEN İLK ÖLÜM

Koronavirüs salgınıyla mücadelede inanılmaz bir başarı gösteren Vietnam'dan gelen son dakika haberi şoke etti. Ülkede aylardan son gelen ilk Covid-19 ölümü haberi son dakika gelişmesi olarak dünyaya duyuruldu.

ÜLKEDE ŞOK! CORONAVİRÜS’TEN İLK ÖLÜM

Vietnam’ın yerel medyasında ülkede ilk koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ölümün gerçekleştiği bildirildi.

Çin’in Vuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs nedeniyle bugüne kadar 509 vaka bildiren Vietnam’da ilk ölümün gerçekleştiği bildirildi.

Vietnam, Çin'e sınırı olmasına rağmen koronavirüs salgınıyla ilk günlerden itibaren çok iyi mücadele ederek tüm dünyayı şaşırtmıştı. 

96 milyonluk nüfusa sahip olan Vietnam'da 100 gün boyunca hiç yeni vaka görülmemiş, son günlerde ülkenin turistik şehri Danang'da görülmeye başlayan vakalar sonrası bir dizi yeni önlem alınmıştı. 

Vaka artışlarını engellemek için yetkililer başkent Hanoi başta olmak üzere barları ve gece kulüplerini kapatmış, kalabalık toplantıları yasaklamış ve yaygın koronavirüs testi uygulaması başlatmıştı. 

Vietnam Haber Ajansı'nın son dakika olarak bildirdiği habere göre 428. hasta olarak bildirilen 70 yaşındaki bir adam bugün hayatını kaybederek Vietman'da koronavirüsten hayatını kaybeden ilk kişi olarak kayıtlara geçti. 

Hastanın hayatını Danang şehrinde kaybettiği bildirildi. 

Danang'da ortaya çıkan yeni vakalarla birlikte ülkedeki Covid-19 tanısı koyulmuş kişi sayısı da 509'a yükselmiş oldu. 

Uzmanlar, yeni vakaların salgının ilk günlerinden beri büyük bir mücadele örneği veren ülkenin tedbirlerin gevşetilmesi ve ülke içi seyahatlerin başlamasıyla birlikte arttığını belirtiyor. 

Son Güncelleme: 31.07.2020 12:11:29
ETİKETLERcorona  coronavirüs