UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İKİNCİ DALGA AVRUPA'YA YAYILMAYA BAŞLADI

Sağlık Bakanı Hancock, yayılan salgının İngiltere kıyılarına ulaşmasını engellemek için her şeyin yapılması gerektiğini söyledi. Londra yönetimi, ayrıca 60 milyon dozluk yeni aşı anlaşması imzaladı.

İKİNCİ DALGA AVRUPA'YA  YAYILMAYA BAŞLADI

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, koronavirüs salgınında ikinci bir dalgaya dair endişesini dile getirdi. Sky televizyonuna konuşan Hancock, "İkinci bir dalga konusunda endişeliyim. İkinci bir dalganın Avrupa'ya yayılmaya başladığını düşünüyorum ki bu dalganın kıyılarımıza ulaşmasını engellemek için her şeyi yapmalıyız." dedi.

Bakan Hancock, alınacak önlemler noktasında ise ülkenin en üst sağlık yetkilisinin bir açıklama yapacağını duyurdu.

Buna karşın Hancock, İngiltere'ye dönüşlerde 14 günlük karantina süresinin azaltılması noktasında, planlar yapıldığı söyledi. İngiltere'de yetkililer bu süreyi azaltabilmek için, karantina altındaki kişilere test yapılmasını öngörüyor.

İngiltere hükümeti ayrıca, ilaç şirketleri GlaxoSmithKline ve Sanofi Pasteur'le 60 milyon dozluk koronavirüs aşısı temini için anlaşma imzaladı.

Daha önce başka şirketlerle de anlaşma yapan İngiltere, 250 milyon doza ulaşan potansiyel stokuyla daha piyasaya çıkmadan ve başarılı olup olmayacağı belli olmadan en fazla aşı alımı yapan ülkelerden biri oldu.

'Aşı milliyetçiliği' uyarısında bazı uzmanlar, zengin ülkelerin potansiyel aşıları tekeline almasıyla yoksul ülkelerdeki milyarlarca insanın aşıya erişiminin olmayabileceğini söylüyor.

İngiliz ilaç şirketi GlaxoSmithKline, Fransız Sanofi Pasteur şirketiyle geliştirdiği aşıyı, Eylül'den itibaren insanlarda denemeye başlayacak.

Üçüncü aşamaya Aralık'ta geçilmesi hedefleniyor.

İngiltere hükümeti, 2021'den itibaren sağlık çalışanlarını aşılayabilmeyi umuyor.

Son Güncelleme: 30.07.2020 15:16:30
ETİKETLERcorona  coronavirüs