UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

GELMİŞ GEÇMİŞ EN CİDDİSİ

Coronavirüs salgını tüm dünyada hızını kesmeden etkili olmaya devam ederken salgın konusunda en yetkili kurum olan Dünya Sağlık Örgütü'nden flaş bir açıklama geldi. DSÖ, Covid-19 salgının karşılaştıkları en ciddi küresel sağlık sorunu olduğunu açıkladı.

 GELMİŞ GEÇMİŞ  EN CİDDİSİ

Dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs salgını 200'den fazla ülkede yayılmaya ve can almaya devam ediyor.

Ocak ayından beri devam eden Covid-19 salgınında dünya genelinde 16 milyondan fazla vaka görüldü.

Vaka ve ölüm sayıları hiç durmadan artmaya devam ederken ülkeler ikinci dalganın başlamaması için önlemleri artırmaya başladı.

Coronavirüs konusundaki en yetkin kurum olan Dünya Sağlık Örgütü'nün başkanı Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, virüsün durumuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yapmayı sürdürüyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Covid-19 salgınının 'bugüne kadar görülen en ciddi ve kötü sağlık krizi olduğunu' duyurdu.

Bugüne kadar beş küresel sağlık krizi ilan edildi: Ebola (iki salgın), Zika, çocuk felci ve domuz gribi.

DSÖ Başkanı Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, pandemiyle mücadelenin değerlendirilmesi için sağlık komitesini bu hafta içinde bir araya getireceğini söyledi.

Dr. Tedros, uluslararası acil durum ilan ettiği Ocak ayında Çin dışında görülen vaka sayısının 100'ün altında olduğunu ve hiç can kaybı yaşanmadığını hatırlatıp "Covid-19 dünyamızı değiştirdi. İnsanları, toplulukları ve milletleri bir araya getirdi ve birbirinden kopardı" dedi.

Dr. Tedros şunları söyledi: "Bu, uluslararası sağlık düzenlemeleri kapsamında ilan edilen altıncı küresel sağlık krizi oldu. Ama rahatlıkla en ciddi kriz. DSÖ'ye bildirilen vaka sayısı 16 milyonu aştı, can kaybı da 640 bini geçti, salgın hız kazanmaya devam ediyor."

Son altı haftada dünya genelindeki vaka sayısı ikiye katlandı. Bu oldukça korkutucu bir istatistik.

Virüsün, Asya, Avrupa ve Amerika kıtasında yeniden ortaya çıkması, lokal kısıtlamaları ve maske takmanı birçok yerde zorunlu kılınmasını beraberinde getirdi.

Avusturalya, salgının başlangıcından bu yana en çok can kaybı yaşanan vaka artışını yaşarken, İspanya'daki vaka sayısı son 15 günde üç kez arttı.

Son Güncelleme: 28.07.2020 14:23:19
ETİKETLERcorona  coronavirüs