UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YUNANİSTAN ANINDA YALANLADI!

Bir haber ajansının Meis Adası çevresinde gerçek mermilerle tatbikat yapılacağı yönündeki haberi Atina'yı karıştırdı, gelişme hemen yalanlandı. Öte yandan, Yunan medyası Amerikan uçak gemisi USS Eisenhower'ın Girit Adası açıklarında Yunan ordusuyla tatbikata girişeceğini bildiriyor.

YUNANİSTAN ANINDA YALANLADI!

Ayasofya'daki ilk cuma namazıyla taşların yerinden oynadığı Yunanistan'da, gazeteler bugün Türkiye ile olan gerilimde Almanya'nın oynadığı rolü öne çıkardı.

Kathimerini, To Vima ve Ethnos gibi gazeteler, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Ankara ve Atina ile dakikalar içinde gerçekleşen görüşmelerine dair detayları sayfalarına taşıdı.

Haberlere göre Merkel'in devreye girmesiyle tansiyon düştü, birkaç saat içinde hem Türk hem de Yunan donanmasına ait savaş gemileri ve denizaltıları üslerine geri döndü.

Pazar günü ise Atina-Makedonya haber ajasının duyurduğu bir gelişme, Yunanistan'da bir kez daha alarm zillerinin çalmasına yol açtı.

Habere göre, Yunanistan donanması Kaş'ın karşısında yer alan Meis Adası çevresinde gerçek mermilerle tatbikat gerçekleştirecekti.

Ancak bu haber Atina yönetimi tarafından hemen yalanlandı, yalnızca Türkiye'nin ilan ettiği NAVTEX'in biteceği tarih olan 2 Ağustos'a kadar bölgenin izleneceği belirtildi.

Son Güncelleme: 27.07.2020 15:03:30
ETİKETLERyunanistan