UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAYRAMLAŞMA FAALİYETLERİ YASAKLANIYOR

Bartın Valisi Sinan Güner, Kurban Bayramı'nda alınacak korona virüs tedbirleri kapsamında, geçen yıllarda yapılan toplu faaliyetleri yasaklayacaklarını açıkladı.

BAYRAMLAŞMA FAALİYETLERİ YASAKLANIYOR

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı kapsamında gazetecilerle bir araya gelerek toplantı gerçekleştiren Vali Güner, Pazartesi günü gerçekleştirecekleri toplantıda Kurban Bayramı'nda alınacak olan korona virüs tedbirlerinin belli olacağını söyledi.

Geçmiş yıllardaki Bartın'a mahsus, meşhur kutlama faaliyetlerini yasaklayacaklarını ifade eden Güner, "Zaten, İl Hıfzıssıhha Kurulumuz, Kurban Bayramı ile ilgili kararlarını açıklamıştı. Mesela hayvanın başında 1 kişi bulunacak. Tabi bir vakit geçtiği için Pazartesi günü olacak olan toplantıdaki bu eski kararımızı bir kere daha vurgulamış oluruz. Yeni yasaklama kararları da olacak. Hafta sonu yapılacak bilim kurulu toplantısını bekliyorum. Aslında Karabük Valiliği'nin söylediği şey hepimizin aklından geçen şey. Bilim kurulu rehberini göndersin. Buradaki adetleri usulleri öğrensin. Bu karar alındıktan sonra her evde her köyde jandarma polis bulundurma ihtimaliz yok ama bunu ilan ettiğimizde bir caydırıcılık olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Karabük'te bayramlaşma etkinlikleri yasaklandı

Öte yandan Karabük Valisi Fuat Gürel, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, koronavirüs tedbirleri kapsamında Kurban Bayramı'nda toplu yapılan etkinliklerin yasaklanacağını belirerek, "Toplu olarak bir köyde, bir mahallede insanlar toplanıp bayramlaşma etkinliği yaparlarsa onları yasaklayacağız" dedi.

Son Güncelleme: 24.07.2020 20:04:44
ETİKETLERbartın  corona