UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BALIKLARIN ÖLÜMÜNE "SİYANÜR" SEBEP OLMUŞ!

Gümüşhane'de Karamustafa Deresi'ne siyanür karıştığı analiz sonuçları ile ortaya çıktı. Gümüşhaneliler Dayanışma Platformu "Canını seven suya dokunmasın!.." uyarısında bulundu.

BALIKLARIN ÖLÜMÜNE "SİYANÜR" SEBEP OLMUŞ!

Gümüşhaneliler Dayanışma Platformu geçtiğimiz günlerde balık ölümlerinin yaşandığı Karamustafa Deresi'ne siyanür karıştığının analiz sonuçları ile ortaya çıktığını belirterek "Canını seven suya dokunmasın!.." uyarısında bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklama yapan platform, Karamustafa Deresinden Torul barajına kadar siyanüre maruz kalmamak için su ile iletişimin kesilmesi gerektiğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Karamustafa deresinde meydan gelen balık ölümleri bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin etmişti. Bölgede yaşayan yurttaşların balık ölümlerinin ardından, Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne haber vermesi üzerine Tarım ve Orman Müdürlüğünden gelen ekiplerin balık ölümleri ile ilgili sudan numune aldılar. Aradan bir aya yakın zaman geçmesine rağmen tahlil sonuçları ile ilgili olarak bölgede yaşayan vatandaşlara bilgi verilmediğini belirten GÜDAP açıklamasında, "Vatandaşlar balık ölümlerinin büyük ihtimalle bölgede faaliyet gösteren bir maden firmasından dereye atılan atıklardan kaynaklandığını iddia ediyordu" denildi.

Son Güncelleme: 24.07.2020 11:59:10
ETİKETLERgümüşhane  siyanür