UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜĞÜN, MEVLİD VE CENAZE TÖRENLERİNE ‘CORONA’ DÜZENLEMESİ

Ordu’da düğün, nişan gibi etkinliklerin 3 saati geçmeyecek nitelikte yapılmasına, mevlid gibi dini törenlerin yapılmamasına, cenaze törenlerinin de az kişiyle yapılmasına karar verildi.

DÜĞÜN, MEVLİD VE CENAZE TÖRENLERİNE ‘CORONA’ DÜZENLEMESİ

İl Hıfzıssıhha Kurulunun kararına göre, mahallelerde veya sokaklarda yapılan gelin alma, kına dahil düğün, nişan, sünnet düğünü gibi etkinliklerin süresinin aynı gün içerisinde kalacak şekilde mahalli özellikler dikkate alınmak suretiyle 2 saati açık alanlarda yapılacak nitelikte 3 saati geçmeyecek şekilde yapılmasına karar verildi.

Ayrıca mevlit gibi dini törenlerin sosyal mesafe koşullarının sağlanamayacağı kalabalık ve kapalı ortamlarda yapılmamasına, açık alanlarda yapılacak törenlerde sosyal mesafe, kişisel hijyen kurallarına uyulmasına, mümkün olduğu kadar az kişiyle gerçekleştirilmesine ve mümkün olduğunca kısa tutulmasına karar verildi.

Hıfzıssıhha Kurulu, kalabalık ortamlarda korona virüs bulaşma riski artacağı gözönüne alınarak cenaze törenlerinin mümkün olduğunca az kişinin katılımı ile yapılmasının sağlanması, cenazelerin evlere götürülmemesi, sosyal mesafe ve maske takma konularında kurallara yönelik denetimlerin sıkılaştırılmasına karar verildiğini açıkladı.

Son Güncelleme: 23.07.2020 23:47:16
ETİKETLERordu  düğün  cenaze