UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

METEOROLOJİ SAAT VERDİ BU İLLERDE YAŞAYANLAR DIŞARI ÇIKMAYIN!

Meteoroloji yetkilileri geçtiğimiz hafta yeni sıcak hava dalgasına yönelik art arda uyarılar yapmıştı. Ve beklenen sıcaklık yurdu etkisi altına aldı.

METEOROLOJİ SAAT VERDİ BU İLLERDE YAŞAYANLAR DIŞARI ÇIKMAYIN!

Türkiye salı gününden itibaren Basra Alçak Basıncı sebebiyle sıcak havanın etkisinde kalacak. Özellikle Doğu illerinde aşırı sıcak hava etkili olacak. Çöl sıcakları ile kavrulacak iller için meteoroloji işleri müdürlüğünden önemli uyarılar geldi. Tatil beldesi Antalya için de artı 10 derecelik bir sıcaklık artışı haber verildi.

Meteoroloji İşleri Müdürlüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıkların mevsim normallerinin çok üstüne çıkacağını duyurdu. Aşırı sıcaklarla birlikte güneş çarpması ihtimali arttı. Sıcaklık önümüzdeki günlerde mevsim normallerinin 5 ila 8 derece üzerinde olacak.

Bu 7 ilde aşırı sıcak var : Gün içinde beklenen en yüksek sıcaklığın Tunceli'de 40, Iğdır ve Erzincan'da 39, Ağrı'da 34, Erzurum'da 33, Ardahan ve Kars'ta 32 derece olması öngörülüyor.

Bu saatlerde dışarı çıkmayın!: Yetkililer, güneş ışınlarının dik geldiği 11.00-16.00 saatlerinde, başta yaşlılar olmak üzere, çocuklar ve kronik rahatsızlığı bulunanların dışarı çıkmaması uyarısını yaptı.

Antalya'da, geçen hafta hava sıcaklığının mevsim normallerinde seyrettiği kaydedilirken, salı gününden itibaren Basra üzerinden gelen sıcak hava dalgası etkili olacak. İç kesimlerde kent merkezinde 30 derece ölçülen hava sıcaklığının 10 derece birden artarak 40 dereceye ulaşması bekleniyor. Mevsim normalleri üzerine çıkacak sıcaklığın, cuma gününden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

İstanbul da yanacak: İstanbul'u da aşırı sıcaklar basacak. Salı günü itibariyle İstanbul'da da termometreler 30 dereceyi gösterecek. Nemle birlikte hissedilen sıcaklık çok daha yüksek olacak.

Çöl sıcaklığının etkisi altında kalan Şanlıurfa’da, termometreler bugün 43 dereceyi gördü. Sıcakların etkisinden korunmak isteyenler, kent merkezindeki parklar ile Balıklıgöl’de gölge alanları tercih etti.

Son Güncelleme: 22.07.2020 07:44:02
ETİKETLERmeteoroloji  hava durumu