UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ İSTANBUL’DA AÇILDI

Dünyanın en büyük havalimanı müzesi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla İstanbul Havalimanı’nda gerçekleştirildi. Türkiye genelindeki 29 müzeden getirilen toplam 316 tarihi eserlerle, dünya vatandaşlarına Türkiye’nin tarihi birikiminin tanıtımı amaçlanıyor.

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ İSTANBUL’DA AÇILDI

Dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanı olma özelliği taşıyan İstanbul Havalimanı, bu kez bin metrakarelik alana kurulan dünyanın en büyük havalimanı müzesine ev sahipliği yapmaya başladı. Dış Hatlar Giden Yolcu Terminali arındırılmış yolcu bölümünde hazırlıkları tamamlanan İstanbul Havalimanı Müzesi’nin açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanı sıra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu ve çok sayıda davetli katıldı.

“Tanıtım stratejilerinde çeşitliliğe giderken yeni stratejileri devreye aldık”

İstanbul Havalimanı Müzesi’nin açılış töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Yeni Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi ile turizm stratejik sektör olarak kabul edildi. Turizm gelirlerini artırmak için yeni stratejileri devreye aldık. Bunların içinde en önemlisi tanıtım stratejilerinde yaptığımız değişikliklerdi. İlk etapta geçen yıl Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nı hayata geçirdik. Turizm sektörünün de yönetiminde yer aldığı bir sistemi dünyada 100 yıldır kullanılan bir sistemi Türk turizm sektörü hayatına kazandırdık. Tanıtım stratejilerinde çeşitliliğe giderken yeni stratejileri devreye aldık. Bunlardan bir tanesi de İstanbul Havalimanı Müzesi. Dünyada HUB noktası olarak bilinen sayılı büyük havalimanlarında mevcut olan bugünden itibaren de İstanbul gibi dünyanın en büyük havalimanlarından biri olan ve en büyük hub noktalarından biri olan İstanbul Havalimanı’nda hayata geçireceğimiz müzesi Türk turizmine kazandırmış oluyoruz” diye konuştu.

 

Son Güncelleme: 17.07.2020 14:06:20
ETİKETLERmüze  istanbul  havalimanı