UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BÜYÜK GÜN GELDİ!

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren ve merakla beklediği bayram ikramiyeleri için büyük geldi. Emeklinin bayram ikramiyeleri hesaplara yatıyor.

BÜYÜK GÜN GELDİ!

Kurban Bayramının yaklaşmasına az bir vakit kala 13 milyona yakın emekli vatandaş bayram öncesi ikramiyelerini alıyor. Kurban Bayramı ikramiyelerini alacak emeklilerin ilk ödemeleri yarın yani 17 Temmuz 2020 tarihinde başlıyor.

SSK emeklilerinin ödemeleri 17-26 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Bağ-Kur emeklileri ise ödemelerini 25-28 Temmuz tarihleri arasında alabilecek.

Peki Kurban Bayramı ikramiyesini kimler alabilecek? İkramiye ne kadar olacak? İşte detaylar…

İkramiyeler zamlı aylıklar ile beraber yatacak

Yapılan tarih düzenlemesi ile emeklilerin farklı tarihlerde bankaya giderek mağduriyet yaşamalarının önüne geçilecek. İkramiyeler zamlı emekli aylıkları ile birlikte hesaplara yatırılacak.

Emekli sandığının bayram ikramiyesi

Emekli sandığı kapsamındakilere ise temmuz ayı farkları ile ağustos aylıkları da Kurban Bayramı ikramiyeleri ile aynı gün yatacak.

Ziraat Bankası'ndan her ayın 1'inci ve 2'nci gününde aylıklarını alanlara 28 Temmuz'da, 3, 4 ve 5'inci günlerinde aylıklarını alanlara da 29 Temmuz'da ödeme yapılacak.

Aylıklarını diğer bankalardan alan emeklilerin ödemeleri ise 28 Temmuz'da hesaplarına yatırılacak.

Kurban Bayramı ikramiyesi kimlere veriliyor?

Devletin düzenlediği yeni karara göre 2018 yılından beri emeklilere dini bayramlar öncesi belirli bir ikramiye yatıyor. Sadece emekli vatandaşlar yararlanabiliyor. İkramiyeler, bayram hazırlıklarını, hediyelerini ve ihtiyacı olan gıda ve malzemelerini alabilmesi veya tamamlayabilmesi için veriliyor. Emekliliğe erişmeyen vatandaşlar yararlanamıyor. Artık emekli olmayan çalışanlar da bu ikramiyeden yararlanmak istiyor. Geçtiğimiz bayramlarda sendikalar aracılığıyla bu isteklerini dile getirmişlerdi.

Bayram ikramiyeleri ne kadar?

12 milyonu aşkın emeklinin bir an önce kavuşmak istediği ikramiyeler 1000 lira olarak belirlenmişti. Ramazan Bayramı döneminde yatırılan ikramiyelerin tutarında bir değişiklik olmamıştı. Yine resmi bir açıklama bulunmadığı için yatırılacak olan ikramiye tutarı 1000 lira olarak düşünülüyor. Muhalefet partileri her ne kadar zam teklif etse de hükümet kanadından bir açıklama gelmedi. Yakın zamanda bu konularla ilgili resmi bir açıklama da bekleniyor.

Bayram ikramiyeleri belirlenen tarihler arasında emekli vatandaşların maaş hesaplarının olduğu bankaya yatırılacak. İkramiye almak için herhangi bir ek işlem ya da başvuru yapılmasına gerek bulunmuyor. Vatandaşlar diledikleri zaman bankalara ya da ATM cihazlarına giderek paralarını çekebilecekler. Diğer yandan sağlığı el vermeyen ve yaşı büyük olan emekliler, paralarının evlerine gelmesini de talep edebilecekler.

Kurban Bayramı ne zaman?

Bu yıl Kurban Bayramı temmuz ayının son günü başlıyor. Bayram 3 Ağustos Pazartesi günü sona erecek.

30 Temmuz - Kurban Bayramı Arifesi

31 Temmuz - Kurban Bayramı ilk günü

3 Ağustos - Kurban Bayramı son günü

Son Güncelleme: 16.07.2020 17:45:37
ETİKETLERemekli  bayram ikramiyesi