UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CORONAVİRÜS’TEN ÇOK DAHA CİDDİ

Dünya Sağlık Örgütü'nden gelen son dakika uyarısı korku yarattı. Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü Coronavirüs salgınıyla ilgili oldukça kritik bir açıklama yaptı.

CORONAVİRÜS’TEN  ÇOK DAHA CİDDİ

Coronavirüs salgını tüm dünyada etkisini artırarak sürdürmeye devam ediyor. Ülkelerden gelen vaka ve ölüm sayıları artış gösterirken doktorlar da Coronavirüs hastalarını iyileştirmek için mücadele ediyor.

Salgının birinci dalgası henüz atlatılamamışken gelen ikinci dalga haberleri de endişe yaratıyor. Dünya büyük bir merakla Covid-19'u yenmeyi sağlayacak aşıyı beklerken DSÖ'den korkutan bir açıklama geldi.

Birleşmiş Milletler bünyesindeki UNICEF ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen DSÖ’nün Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, çocukların Coronavirüs salgınında çok ciddi bir risk altında olduğunu açıkladı.

Ghebreyesus, Covid-19 sebebiyle çocukların tetanos, dizanteri ve kızamık gibi hastalıkların aşısının yapılmasının oranının düştüğünü açıkladı.

Ghebreyesus, “Çocukların rutin olarak aşı yapılma süreçlerinin Covid-19 yüzünden sekteye uğraması Coronavirüs’ü salgınından çok daha büyük risk oluşturuyor” dedi. Yapılan araştırmaların sonucunu paylaşan DSÖ yetkilileri, 82 ülkenin yaklaşık dörtte üçü, Coronavirüs’ü sebebiyle aşı programlarının sekteye uğradığını duyurdu.

Son Güncelleme: 16.07.2020 10:04:18
ETİKETLERcorona  coronavirüs