UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HAYVANAT BAHÇESİNE VERMEDİĞİ PUMASIYLA ORMANA KAÇTI!

Polonya'da 6 yıldır evinde beslediği pumasının hayvanat bahçesine teslim edilmesi kararına direnen bir adam hayvanla birlikte 4 gündür ormanda saklanıyor.

HAYVANAT BAHÇESİNE VERMEDİĞİ PUMASIYLA ORMANA KAÇTI!

Polonya polisi, evinde beslediği pumayı hayvanat bahçesine vermeyi reddedip hayvanla birlikte ormana kaçan eski askeri arıyor.

Adı Kamil Stanek olarak açıklanan ve Afganistan'da görev yapmış eski bir asker olan adamı yaklaşık 200 polisi 4 gündür aradığı belirtildi.

Ülkenin batısındaki Poznan Hayvanat Bahçesi'nin müdürü Ewa Zgrabczynska "Bu kucaklayabileceğiniz bir oyuncak değil. Dünyadaki en tehlikeli hayvanlardan biri ve insanların yaşamına yönelik ciddi bir tehdit oluşturabilir" dedi.

Polonya'da tehlikeli hayvanları evde beslemek yasak. Bu nedenle bir mahkeme, adama 6 yıldır evinde baktığı Nubia adlı pumayı hayavanat bahçesine teslim etmesi emrini verdi.

Ancak Stanek cuma günü ülkenin güneyindeki evine gelen hayavanat bahçesi yetkililerini önce bir bıçakla tehdit etti ardında da tasmaya bağladığı pumayla birlikte ormana kaçtı.

Gazeta Wyborcza gazetesi adamın pumayı 6 yıl önce Çekya'da satın aldığını ve o zamandan beri evinde beslediğini duyurdu.

AFP'ye açıklama yapan polsi yetkilisi Tomasz Grabos operasyonların sürdüğünü söylerken adamın yaşadığı Myslowice kasabasının belediye başkanı Dariusz Wojtowicz eski askere arka çıktı.

Wojtowicz, "Hayvana olan sevgisi ve acımasız mahkeme kararı onu kaçmaya zorladı. Ormanda saklanıyor. Belki birileri bu vakaya daha insani bir açıdan bakabilir" dedi.

Stanek'in puma Nubia ile birlikte yemek yiyip oynadığını gösteren çok sayıda videonun yer aldığı YouTube kanalının 1 milyondan fazla takipçisi bulunuyor.

Son Güncelleme: 14.07.2020 12:11:32
ETİKETLERpolonya