UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KORKUTAN CORONA ARAŞTIRMASI

Edinburgh Üniversitesi’nin araştırması, Coronavirüs hastalarının yüzde 55’inde kalp problemleri oluştuğunu ortaya çıkardı. Hastaların yüzde 3’ünün kalp krizi geçirdiği, yüzde 3’ünde kalp dokusunun iltihaplandığı tespit edildi. Çin ve İtalya’da da Covid hastalarının yüzde 20’sinde kalp hasarı meydana geldiği belirlendi.

KORKUTAN CORONA ARAŞTIRMASI

İskoçya’da Edinburgh Üniversitesi’nin yaptığı, Avrupa Kalp Dergisi’nde yayınlanan bir araştırma, daha önce beyin ve akciğeri etkilediği bilinen Coronavirüs’ün, kalbe de zarar verdiğini ortaya koydu.

69 ülkede 1200’den fazla Covid hastasının ekokardiyogram olarak bilinen kalple ilgili ultrason taramalarını inceleyen araştırmacılar, hastaların yüzde 55’inde kalp problemleri olduğunu buldu.

İngiliz Kalp Vakfı (BHF) tarafından finanse edilen araştırmanın sonucunda, her 7 kişiden 1’inin kalbinde “ciddi anormallik” belirtisi görüldü.

Şikâyetleri yoktu

Hastaların 3’te 1’inden fazlasında ventriküllere (kalbin iki ana odası) zarar geldiği, yüzde 3’ünün kalp krizi geçirdiği ve yüzde 3’ünde ise kalp dokusunun iltihaplandığı tespit edildi. Bu hastaların çoğunda daha önce bilinen bir kalp hastalığının olmadığı belirtildi.

Çin ve İtalya’da yapılan çalışmalarda da Covid-19’lu hastaların yüzde 20’sinde kalp hasarı olduğu belirlenirken, genel olarak Covid-19 hastalarında kalp hasarının ne kadar yaygın olduğunun henüz bilinmediği açıklandı.

Oksijen eksikliği doku hasarına neden oluyor

Bilim insanları, akciğerlerde iltihaplanma ve sıvı birikmesine yol açan Coronavirüs’ün, kalbin kan pompalamak için daha fazla çalışmasına neden olduğunu belirtti. Hastada bu durum meydana geldiğinde kalp çok fazla çalışmayabiliyor veya oksijen eksikliği kalpte doku hasarına neden olabiliyor.

Son Güncelleme: 14.07.2020 08:51:32
ETİKETLERcoronavirüs