UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CORONA SONRASI YENİ AKIM!

Yeni tip corona virüs (Covid-19) pandemisi esnasında döneminde insanları belki de en çok zorlayanlardan biri duygularını ifade etmek veya teselli olmak için birbirine sarılamamak. İsrail'de bu boşluğu doldurmak için ilginç bir yöntem kullanılıyor. İsrailliler rahatlamak için ağaçlara sarılıyor.

CORONA SONRASI YENİ AKIM!

Yeni tip corona virüsün (Covid-19) yayılmasının önlenmesi için sosyal mesafe kuralının uygulanması önemli. Bu kural hayati önem taşıyor. İsrail'de bu kural nedeniyle birbirlerine sarılamayan halkı rahatlatmak için dikkat çeken bir yöntem kullanılıyor.

"SEVGİYLE DOLABİLİRSİNİZ"

İsrail Doğa ve Parklar Müdürlüğü, sosyal medyada ağaçlara sarılma kampanyası yürütüyor.

Kurumdan yapılan açıklamada, "Bu zorlayıcı dönemde insanlara doğaya çıkmalarını, derin bir nefes almalarını ve ağaçlara sarılmalarını tavsiye ediyoruz. Bu sayede sevgiyle dolabilirsiniz" İifadelerini kullandı.

Ağaçlara sarılan bir İsrailli konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bugünlerde insanlara sarılamıyoruz. çocuklarımıza hatta torunlarımıza bile sarılamıyoruz. Bu nedenle ağaca sarılmak iyi geliyor" dedi.

İsrailli yetkililer, İzlanda Orman Kurumu'nun benzer tavsiyesinden yola çıkarak bu kampanyayı başlattıklarını söylüyor.

İsrail'de son dönemde vaka sayılarındaki artış dikkat çekiyor. Ülkede şu ana kadar yaklaşık 40 bin vaka tepit edilirken virüs kaynaklı 364 ölüm bildirildi.

Son Güncelleme: 13.07.2020 19:58:09
ETİKETLERcorona  akım