UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CORONAVİRÜS’LE İLGİLİ MÜTHİŞ GELİŞME

Coronavirüs’ü salgınının yine hızla yayıldığı ülkelerden biri olan Avustralya'dan umut verici bir açıklama geldi. Bilim insanları, "Moleküler kelepçe aşısı"nın hayvanlar üzerinde olumlu sonuç verdiğini ve bu haftanın kritik bir öneme sahip olduğunu açıkladı.

CORONAVİRÜS’LE İLGİLİ MÜTHİŞ GELİŞME

Avustralya’nın önde gelen eğitim kurumlarından Queensland Üniversitesi’nden Coronavirüs’üyle ilgili umut verici bir açıklama geldi… Yerel basına konuşan bilim insanları, “moleküler kelepçe aşısı” adı verilen bir aşının hayvanlar üzerinde olumlu sonuç verdiğini duyurdu.

Ulusal Bağışıklık Araştırma ve İzleme Merkezi’nin başında bulunan Profesör Robert Booy, “Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar bütün gerekli verileri sağladı ve bu sebeple bu hafta insanlar üzerinde denemelere başlıyoruz” dedi.

Coronavirüs’le mücadele kapsamında dünyada 130’dan fazla aşı AR-GE sürecinde.

Hayvanlar üzerinde deneylerin Hollanda’da yapıldığını ve oradan gelen sonuçların analiz edildiğini açıklayan Booy, “Güvenliği ve etkisinden emin olmadan hayvanlar üzerinde yapılan deneylerden insanlar üzerinde yapılan deneylere geçemezdik” ifadesini kullandı.

Uluslararası kamuoyu bu gelişmeye heyecanlanırken, dünya üzerinde 130’dan fazla aşı çalışması yapıldığı fakat Queensland Üniversitesi’nin aşısının büyük başarı gösterdiğine dair yorumlar yapıldı. Queensland’da İnovasyondan Sorumlu Bakan Kate Jones, “Bu araştırmaya milyonlarca para harcadık çünkü aşının Covid-19’u yenmek için kritik bir öneme sahip olduğunu biliyoruz” dedi. 

Son Güncelleme: 12.07.2020 10:09:54
ETİKETLERCORONAVİRÜS