UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜNYAYI SARSAN ÖLÜMÜN SEBEBİ ŞOKE ETTİ!

Güney Kore'de ailesinin polise kayıp ihbarı yaptığı Seul Belediye Başkanı Park Won-soon'un ölü bulunduğu bildirilmişti. Park Won-soon'un ölümüyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

DÜNYAYI SARSAN ÖLÜMÜN SEBEBİ ŞOKE ETTİ!

Güney Kore'nin başkenti Seul'den gelen ölüm haberi bir anda tüm dünyada gündem oldu.

Ajanslara düşen son dakika haberinde Seul Belediye Başkanı Park Won-soon'un kayıp olduğu bildirildi. Bu haberden hemen birkaç saat sonra da Park Won-soon'un öldüğü bilgisi geldi.

Kızı, 64 yaşındaki Park'ın evden ayrılmadan önce "vasiyete benzer" bir sesli mesaj bıraktığını, daha sonra da telefonuna ulaşılamadığını söyledi.

Park Won-soon'un ölümünün ardından detaylar ise bugün belli oldu. Sevilen belediye başkanın ölümümün sebebi tüm dünyayı şoke etti.

Seul belediyesi yetkilileri yaptıkları açıklamada Park Won-soon'un intihar ettiğini belirterek ardında bıraktığı intihar notunu dünya basınıyla paylaştı.

Park Won-soon'un ölümünden hemen önce belediye çalışanı sekreteri tarafından cinsel tacizle suçlandığı öğrenildi.

Park Won-soon'un bıraktığı intihar notunda 'Herkese çok üzgün olduğumu bildirmek istiyorum. Hayatım boyunca yanımda bulunanlara teşekkür ederim. Acıdan başka bir şey veremediğim ailem beni affetsin' yazıyor.

Park Won-soon'un notunda ayrıca yakılmak istediği ve küllerinin anne babasının mezarlarının üzerine serpilmesini talep ettiği açıklandı.

Seul'de yayın yayan SBS televizyonunun bildirdiğine göre Park Won-soon'un sekreterliğini yapan kadın tarafından çarşamba akşamı cinsel taciz suçlaması yapılmış.

Belediye başkanının çok sayıdaki sekreterinden biri olan kadının iddiasına göre Park Won-soon bu tacizleri 2017 yılından beri devam ettiriyormuş. Taciz şikayetinin detayında ise 'istenmeyen cinsel temas' ifadesinin yer aldığı söyleniyor.

SBS televizyonunun kaynak belirtmeden aktardığı bir diğer bilgiye göre Seul belediyesinde görevli başka kadın çalışanların da yetkililere aynı tür cinsel taciz şikayetleri bildirdiği söyleniyor. Televizyon kanalının bu iddiaları açıklayan bir yayını perşembe akşamı Park Won-soon'un ölüm haberinin geldiği gün yapmayı planladığı da bir diğer bilgi.

Son Güncelleme: 11.07.2020 19:15:23
ETİKETLERgüney kore  seul