UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

15 GÜN BEKLETİLMESİ GEREKİRKEN BÖYLE TAŞINDI

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında 3 Temmuz’da patlama meydana gelmiş, faciada 7 kişi yaşamını yitirmişti. Bu fabrikada o gün patlamayan havai fişeklerin bir kısmı dün imha edilmek amacıyla kamyonla Adapazarı’ndaki taş ocağına götürüldü. Taş ocağında patlayıcılar kamyondan boşaltılırken şiddetli patlama oldu. Patlamada 3 asker şehit oldu, 11 jandarma ile kamyon sürücüsü yaralandı. İçişleri Bakanı Soylu: Görevli tim profesyonel, ihmal varsa araştırılacak.

15 GÜN BEKLETİLMESİ  GEREKİRKEN BÖYLE TAŞINDI

Sakarya Hendek’teki havai fişek fabrikasında 3 Temmuz’da meydana gelen patlamada 7 kişi ölmüş, 127 kişi yaralanmıştı. Bu faciada patlamayan havai fişeklerin emniyetli alanda, kontrollü patlatılmasına karar verildi. Hendek Belediyesi’ne ait kamyona yüklenen patlayıcılar dün Adapazarı Taşkısığı’ndaki taş ocağına götürüldü. Patlayıcılar kamyondan taş ocağındaki çukura boşaltılırken 11.30 sıralarında şiddetli patlama oldu. Dünkü faciada üç asker şehit oldu, 11 jandarma ile kamyon sürücüsü yaralandı.

15 ton imha edildi

Bölgeye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, fabrikadaki patlamanın ardından kalan patlayıcıların o alanda bulunmaması kararı alındığını belirterek şunları söyledi: “15 ton patlayıcı cumartesiden itibaren taş ocağına taşınmaya başladı. Bu patlatmanın başında jandarmamıza bağlı patlayıcı imha timimiz var, komutanımız var. Onların idaresinde, savcılarımızın kontrolünde patlatma işlemi gerçekleşti. 15 tonluk patlatma işlemi bugüne kadar gerçekleştirildi. Son 1-1,5 tonluk patlamaya hazır mühimmat varken bu müessif olay başımıza geldi. Tam boşaltma esnasında neden patlama olduğunu soruşturma sonunda anlayacağız. Maalesef 2’si patlayıcı imha timinden 1’i Ankara’dan, 1’i İstanbul’dan görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız ve 1’i de alanın güvenliğinden sorumlu jandarma personelimiz şehit oldu. Yaralı 11 jandarma personelimiz var. Bir de kamyonun şoförü arkadaşımız ağır yaralandı. Üç arkadaşımızın dışında diğer yaralılarımızın hayati tehlikesi yok.”

Soruşturma sürüyor

Soruşturmanın devam ettiğini belirten Soylu, “Tüm imhalar jandarma denetiminde mi yapılıyor?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Jandarmamızın patlayıcı madde imha timi var. Biz sadece bunu yapmıyoruz. Sınırlardaki mayınları da temizlemek bizim görevimiz. Sınır dışında da mesela Suriye’de de herhangi bir patlamaya bu tim müdahale ediyor.  Profesyonel timlerdir. Buradaki meselenin nasıl olduğunu, ihmal varsa veya yoksa araştırmanın sonunda öğreneceğiz.”

Şoför de ağır yaralandı

Patlamada yaralanan Hendek Belediyesi’nde görevli kamyon sürücüsü, 3 çocuk babası Fatih Üretmen (31) tedaviye alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Yaralılarımızın tedavisine başladık. Durumu ağır olan bir yaralımız ameliyata alındı” dedi.

 

Son Güncelleme: 10.07.2020 08:19:28
ETİKETLERsakarya