UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

31 AĞUSTOS'TA OKULLAR AÇILACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan 31 Ağustos'ta okulların açılmasıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Okullarda yüz yüze eğitim ile ilgili açıklama yapan Bakan Selçuk, 'Verilere bakarız, ağustosun sonundaki, eylülün başındaki tabloya göre hareket ederiz. Denilirse ki 'Bir süre daha açmayın, uzaktan eğitime devam edin', biz devam ederiz, hiç sorun yok' dedi.

31 AĞUSTOS'TA OKULLAR AÇILACAK MI?

Bakan Selçuk'un açıklamalarından satır başları şöyle;

(Okullarda yüz yüze eğitim)

Verilere bakarız, ağustosun sonundaki, eylülün başındaki tabloya göre hareket ederiz.

Bilim Kurulu ile istişare yaparak karar veriyoruz.

Biz okul açılsın mı açılmasın mı diye karar verirken, Sağlık Bakanlığı'nın Bilim Kurulu'nun ortaya koyacağı veriler, o tarihte açılıp açılmayacağını rahatlıkla ifade edebiliriz. Ama bugünden bunun beklenmesi doğru değil.

31 Ağustos'ta açılmasını temenni ediyoruz. Sağlıklı bir ortam oluştuğunda bunu gerçekten ortaya koymak, gerçekleştirmek istiyoruz ve şartlar el verirse bunu gerçekleştirmek istiyoruz.

31 Ağustos;'ta okullar açılabilir denilirse biz hazırız. Uzaktan eğitime de, seyreltilmiş dersler için de hazırız.

Ağustos'un sonundaki tabloya göre hareket edeceğiz.

(Özel okullar yüz yüze eğitime başlayabilir mi?)

Devlet okulu şartları özel okullar için de geçerli. Özel okullar için de bazı açıklamalar yaptık, 'isteyen okullarımız yüz yüze eğitimle ilgili faaliyetlerine başlayabilir.'

Öğretmen ihtiyacı şöyle izah edilebilir; bizim eğer derslerimiz seyreltilecekse, o zaman zaten öğretmenlerimizin dersleri de seyreltilmiş olacak. Öğretmenlerimiz yüz yüze daha fazla ders verme imkanına sahip olacak. Derslerin bir kısmı uzaktan bir kısmı yüz yüze verilecek. Senaryolardan birisi bu.

Basında 'hibrit model' diye bahsedildi biz ona 'karma model' diyoruz, kısmı olarak yüz yüze, kısmi olarak uzaktan eğitimle yapılan model. Eğer öğretmenlerimizin yüz yüze eğitimde ders çizelgesi seyreltilecekse öğretmenlerin saatleri de seyreltilmiş olacak. Dolayısıyla öğretmenimizin daha fazla saati de olacak.

 

Son Güncelleme: 9.07.2020 12:05:31
ETİKETLERmeb  okul  eğitim