UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ABD'DEN ÇİN DENİZİ'NDE GÖVDE GÖSTERİSİ

ABD Donanması'nın uçak gemileri USS Nimitz ve USS Ronald Reagan ile onlara eşlik eden savaş gemilerinin Güney Çin Denizi'ne gönderilmesi ABD ve Çin arasında yeni bir kriz başladı.

ABD'DEN ÇİN DENİZİ'NDE  GÖVDE GÖSTERİSİ

ABD Donanmasına ait 2 uçak gemisi, Pekin'in tehdidinden sadece iki gün sonra, tartışmalı Güney Çin Denizi'nde ilk kez birlikte görüldü.

AP'nin servis ettiği fotoğraflarda USS Nimitz ve USS Ronald Reagan ile onlara eşlik eden savaş gemileri, askeri tatbikatlar için B-52 bombardıman uçağı bir araya geldi.

ABD Deniz Kuvvetleri, USS George Washington ve USS Carl Vinson'un yan yana denize açıldığı 2014'ten beri bölgede bu tür güç gösterileri için uçak gemilerini bir araya getirmemişti. Ancak bu yılki tatbikat, ABD'nin yeni Coronavirüs konusunda Çin'i eleştirmeye devam etmesi ve Trump'ın ülkeyi bir ticaret savaşıyla tehdit etmesinin ardından bölgede artan gerginliğin ortasında geldi.

ABD Donanması'nın ofisinden yapılan açıklamada, uçak gemileri USS Nimitz ve USS Ronald Reagan ile onlara eşlik eden savaş gemilerinin Güney Çin Denizi'ne gönderilmesi suretiyle ABD'nin 4 Temmuz Bağımsızlık Günü'nün kutlandığı dile getirildi. Açıklamada iki uçak gemili vurucu grubun 4 Temmuz Bağımsızlık Günü'nü rotaları boyunca taktik egzersizler yaparak kutladığı ifade edildi.

Güney Çin Denizi'nde uçuş tatbikatları yapılan iki ABD uçak gemisinden biri olan USS Nimitz Komutanı James Kirk, telefonla Reuters'in sorularını yanıtlarken "Onlar bizi gördü ve biz de onları gördük" dedi.

 

Son Güncelleme: 7.07.2020 13:16:27
ETİKETLERABD  çin denizi