UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YASAK GELDİ!

Maskenin yanlış kullanımı ve sosyal mesafeye dikkat edilmemesi sonucu artış göstermeye başlayan corona virüs vakaları nedeniyle yeni tedbirler alınmaya başladı.

YASAK GELDİ!

Kars’ın Kağızman ilçesinde son 1 haftada ilçe dışından gelenler ve toplu taziye ve nişan gibi yerlerde bulunanların dikkatsiz davranmaları nedeniyle vaka sayılarında artış görüldü.

Bunun üzerine harekete geçen Kağızman Kaymakamlığı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu vaka görülen 2 köy ve 1 mahallede bulunan evleri karantinaya alarak belediye hoparlörlerinde Kağızman geneli maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığını ve kurallara uyulmasının gerektiğini aynı zamanda maske takmayanlar için 900 TL cezayı işlem uygulanacağını anonsları ilçe halkına duyurdu.

Karantinaya alınan köylerin girişiş ve çıkışlarını jandarma kapatırken Zuvar mahallesi orta yol sokakta giriş çıkışlar polis tarafından kapatılarak yasaklandı.

Öte yandan Bursa’da yapılan bir sokak düğününde sosyal mesafe ve maske kuralı hiçe sayıldı. Davetlilerin el ele tutuşup oynadığı görüntüler, sosyal medyada tepki çekti.

Koronavirüs nedeniyle bir süredir yapılamayan düğünler, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesiyle belirlenen kurallara uyulmak şartıyla 1 Temmuz'dan itibaren tekrar yapılmaya başlandı.

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesi Başaran Mahallesi'nde yapılan sokak düğününde davetliler sosyal mesafe kuralına uymadı, maske takmadı. Yüzlerce kişi el ele verip, oynadı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, tepki çekti.

Bu arada uzmanlar son 4 gün içerisinde corona virüs vaka sayısının yüzde 15 artış gösterdiği kentteki tehlikeye dikkat çekti.

Son Güncelleme: 4.07.2020 15:06:54
ETİKETLERcoronavirüs