UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

40 MİLYAR TL NEREYE GİTTİ?

Skandal!.. Şok!.. İstanbul Belediyesi’nin 1 yıllık faaliyet sonuçları ortaya çıktı!

40 MİLYAR TL NEREYE GİTTİ?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir yıl içinde 40 milyar lira gelir elde etti.

40 Milyar TL’nin içinden işlerini yapan taşeronlar hala paralarını alamadı. Parasını alamayan şirketler ve çalışanları perişan durumda. Hacizlik olanlar var…

Alacaklarını tahsil edemeyen şirketler mahkemelere başvurdu. Şirketlerin alacaklarına şimdi faiz de eklenecek… Kısacası bir de belediyenin omzuna anapara dışında faiz yükü binecek.

Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne son 1 yıl içinde maliye, iller bankası ve kira gelirlerinden toplam 25 milyar lira para aktarıldı.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi İGDAŞ ve İSKİ’den ise 15 milyar lira gelir elde etti. Belediyenin yıllık geliri 40 milyar lirayı buldu.

İBB, son 1 yılda bu 40 milyar liranın 5 milyar 700 milyon lirasını kendi iştiraklerine yönlendirdi, ödeme yaptı. İştirak şirketleri de aldıkları bu 5 milyar 700 milyon lirayı kendi iş yaptırdığı taşeronlara ödedi. İmamoğlu, 6 milyar lirayı da kendi döneminde ihaleyi kazanan, iş yapan ve kendisine yakın olduğu iddia edilen müteahhitlere ödedi.

Şeffaf yönetim vurgusu yapılıyor ancak “bazı” taşeronlara para ödenirken eskiden yapılan işlerin karşılığı ödenmiyor.

40 Milyar liralık gelire rağmen, 1 yıl önce iş yapan şirketlerin alacakları dikkate alınmadı. Bu şirketlere 1 yıldır hiç ödeme yapılmadı. Ödemeler normalde fatura numaralara ve aciliyete göre yapılırken bu yönteme uyulmadı. Eskiden kalma alacaklar ödenmedi. Binlerce işçi ve yüzlerce taşeronla çalışan bu firmalar kendi alacaklılarına para ödeyemedi, icra takiplerine düştü. Şirketler belediyeden para alamadıkları için işçilere ödeme yapamadı.

Taşeronlar işçiler “Sadaka değil, emeğimizin karşılığını istiyoruz” diyerek isyan etmişti.

Taşeron işçileri daha önce belediye önünde eylem yapıp sorunlarına çözüm istemişti ancak İmamoğlu, buna kulak tıkadı. Haciz ve icralarla boğuşan çalışanlar, belediye ödeme yapmadığı için zor durumda kaldı.

Son Güncelleme: 30.06.2020 15:37:55
ETİKETLEREKREM İMAMOĞLU  İBB