UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CORONAVİRÜS TESTİ İÇİN TEMASSIZ ROBOT!

Yeni tip corona virüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle yaklaşık 300 ölümün gerçekleştiği Güney Kore’de sağlık çalışanlarını korumak için uzaktan kumanda edilebilen bir test robotu geliştirildi. Söz konusu robot kullandığı uzun çubuklar aracılığıyla burun ve ağızdan örnekler alırken, sağlık personeli bir joystick yardımıyla işlemi kontrol ediyor.

CORONAVİRÜS TESTİ İÇİN TEMASSIZ ROBOT!

Yeni bir test makinesinin sağlık çalışanlarını Covid-19'a karşı koruyarak onların yerini alması bekleniyor. Güney Koreli bilim insanları burun ve boğazdan örnek alabilen uzaktan kumandalı bir robot geliştirdi. Makinede hastaların işlemi rahat bir şekilde tamamlamasını sağlayan baş sabitleyici ile sağlık çalışanlarının süreci takip etmesi için bir joystik ve ekran bulunduğu belirtildi.

HASTALAR BAŞKA BİRİNİN YARDIMINA İHTİYAÇ DUYMAYACAK

Kore Makine ve Materyal Enstitüsü tarafından geliştirilen robotun sosyal mesafeyi korumaya yardımcı olarak, hastanın odada başka birinin yardımına ihtiyacı olmadan kolayca işlemlerini tamamlamasını sağlayacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan, Dr. Seo Joon-ho, “Bu teknolojinin yüksek bulaşıcılık riski olan hastalıklarda sıklıkla kullanılmasını umut ediyorum. Bu araçla, Covid-19’un yayılmasını önleyebilir ve güvenli bir medikal alan yaratabiliriz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, 200’ün üstünde ülkede ve bölgede görülen yeni tip corona virüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle vaka sayısı 9 milyon 750 bine yaklaşırken, ölü sayısı 490 bini geçti.

Son Güncelleme: 26.06.2020 23:48:02
ETİKETLERcoronavirüs  robot