UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

COVID-19’A KARŞI AŞI PROTOTİPİ GELİŞTİRİLDİ!

Alberta Üniversitesi araştırmacısı Dr. John Lewis liderliğindeki yapılan çalışmaya göre, Kanada’da korona virüse karşı aşı prototipi geliştirildi.

COVID-19’A KARŞI AŞI  PROTOTİPİ GELİŞTİRİLDİ!

Kanada’da yeni tip korona virüse (Covid-19) karşı bağışıklık sağlamayı hedefleyen aşı prototipi bu yaz insanlar üzerinde test edilecek. Alberta Üniversitesi araştırmacısı Dr. John Lewis, “DNA tabanlı olan bu aşı, hastalara vücuda gerçek şeyle savaşmasını öğretmek için aktif olmayan bir virüs veren geleneksel aşıdan farklı olarak, genetik bir DNA planı sağlıyor. Bu yöntemin çeşitli avantajları olduğu söyleniyor; daha güçlü savunma, daha kararlı bir aşı ve çok sayıda ürünü hızlı bir şekilde yapma yeteneği” ifadelerini kullandı.

Lewis, “Birinci aşamada yaklaşık 70 ila 75 gönüllü üzerinde gerçekleştireceğiz. Farklı doz seviyeleri yapacağız, aynı zamanda farklı yaş gruplarına da bakacağız. Bu gruplarda güvenliği geliştirdikçe, bunları 600 ila 800 hastayı kullanabileceğimiz ikinci aşamaya geçeceğiz” dedi.

Birinci aşamanın Ağustos ayında Halifax'ta gerçekleştirilmesi bekleniyor. İkinci aşamanın ise Eylül ayında başlaması planlanıyor. 2020’nin sonuna gelindiğinde ise üçüncü aşamaya geçilmesi planlanıyor. Bu kısımda dünyadaki Covid-19 enfeksiyonunun aktif olduğu bölgelerde aşıyı test etmek için Dünya Sağlık Örgütü ile çalışmayı içeriyor. Lewis, ekibinin araştırma konusunda heyecanlı olduğunu ve Kanadalıların da hevesli olduğunu belirtti.

Kanada hükümeti, bu ay ülke çapında 139 araştırma ekibine 109 milyon dolar veren Kanada Sağlık Araştırmaları Enstitüsü hızlı araştırma fonu yarışmasının bir parçası olan projeyi bir sonraki adıma götürmesi için Lewis'e 4.2 milyon dolar verdi.

Son Güncelleme: 26.06.2020 17:28:11
ETİKETLERkanada  covid-19  aşı