UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

METABOLİZMANIZIN YAVAŞ OLDUĞUNUN 10 BELİRTİSİ

Metabolizmanız yavaş mı, hızlı mı? Biraz fazlalığınız var diye 'metabolizmam yavaş' sanıyorsunuz. Ancak metabolizmayı hızlandırmak için öncelikle bedeninizi tanımalısınız.

METABOLİZMANIZIN YAVAŞ OLDUĞUNUN 10 BELİRTİSİ

Hızlı metabozlimanın belirtileri çabucak anlaşılsa da yava metabolizmalılar, metabolizma nasıl hızlandırılır diye araştırıyor. Ancak belki de metabolizma hızınız gayet normal. İşte metabolizmanızın yavaş olduğunun 10 belirtisi!

Hormon dengesizlikleri

Metabolizmanız yavaşlıyorsa, hormonlarınız da dengesini kaybedebilir. Cildiniz kurur, pullanır veya saçlarınız dökülebilir. Çok çabuk ve sık sık üşüyebilirsiniz. Bu durumlar, metabolizmanızın yavaşladığını ve hızlanmaya ihtiyaç duyduğunu işaret ediyor olabilir.

Gaz ve şişkinlik

Her öğünden sonra rahatsız edici bir şişkinlik yaşıyor musunuz? Yalnız değilsiniz! Milyonlarca insan mide ekşimesi, şişkinlik ve hazımsızlık gibi rahatsızlıkları her gün yaşıyor. Bu rahatsızlıklar; vücut ağrılarına, besin yetersizliğine, yorgunluğa ve enflamasyona yol açabilir. Yavaş bir metabolizmanın da göstergesi olabilir.

Dengesiz kan şekeri

Kan şekeri dengesizliği, karbonhidrat, tatlı krizlerini ve sık sık atıştırma ihtiyacını doğurur. Yedikten hemen sonra da tatlı bir uyku bastırıyorsa muhtemelen şeker seviyenizde ani ve iniş çıkışlar yaşıyorsunuzdur.

Asla veremediğiniz kilolar

Eğer yavaş bir metabolizmaya sahipseniz, özellikle karın çevrenizde inatçı kilolar olabilir. Geçmişte uyguladığınız egzersizler ve diyetler artık fayda etmiyor olabilir. Bu durumlar, yavaş bir metabolizmanın en sık görülen etkileri arasında yer alır.

Sürekli yorgun olmak

Vücudunuz daha yavaş bir oranda enerji yakarken, bu daha sık kendinizi yorgun hissetmenize neden olacaktır. Kilo sorunlarının yanı sıra sürekli kendinizi yorgun hissetmek, yavaş metabolizmanın en yaygın belirtisidir.

Güçsüz tırnaklar

Yavaş bir metabolizmanın cildinizi olumsuz etkilediğine benzer bir şekilde vücudunuz tarafından emilen besin eksikliği nedeniyle tırnaklarınızda değişiklikler görebilirsiniz. Yaygın olarak gerçekleşen bazı değişiklikler arasında daha kırılgan tırnaklar ve tırnaklarınızın incelmesi gösterilebilir.

Seyrek saçlar

Cildinizi ve tırnaklarınızı etkileyen aynı süreç saçınızı da etkileyecektir. Yavaş bir metabolizma, saçınızın yetişme ve yenilenme kabiliyetini etkiler. Yavaş bir metabolik hızdan dolayı yeterli miktarda mikro besleyici madde alınamayacağından bu durum, saç dökülmesine neden olabilecektir.

Unutkanlık

Metabolizmanızı düzenlemeye yarayan tiroit hormonunun eksikliği zayıf bir hafızaya ve unutkanlığa neden olabilir. Sık sık yaşadıklarınızı veya yapmayı düşündüklerinizi unutuyorsanız zayıf bir metabolizmaya sahip olabilirsiniz.

Sürekli üşümek

Sürekli üşümek, hipotiroidizmin bir semptomudur ve metabolizmanızı yavaşlatır. Her zaman soğuk olduğunu hissediyorsanız, tiroidiniz olması gereken kadar aktif değildir – ve metabolizmanız da yavaştır. Isı vücudun metabolik aktivitesi ile üretilmektedir. Yavaş bir metabolizma, vücut sıcaklığının azalmasına neden olabilir ve bu da hipotiroidizmin başka bir işaretidir.

Libido eksikliği

Düşük tiroit hormonu seviyeleri testosteron gibi cinsellik hormonlarının düşük olması anlamına gelebilir ve bu durum cinsellik kabiliyetinizi etkileyebilir. Bu konuda bir isteksizlik hissediyorsanız, metabolizmanız yavaş çalışıyor anlamına gelebilir.

Son Güncelleme: 26.06.2020 15:16:10
ETİKETLERmetabolizma