UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YENİ BİR KISITLAMA GELECEK Mİ? BİLİM KURULU KARARINI VERDİ!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Son günlerde vaka sayılarının artmasıyla beraber gündeme gelen "Yeni bir kısıtlama olacak mı?" sorusuna cevap veren Bakan Koca, "Yeni bir kısıtlamayı Bilim Kurulu'nda gündeme almadık" dedi.

YENİ BİR KISITLAMA GELECEK Mİ? BİLİM KURULU KARARINI VERDİ!

Türkiye, 1 Haziran'dan itibaren yeni normalleşme sürecine girdi. Bu kapsamda, koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirler kademeli olarak kaldırıldı. Tedbirlerin kaldırılmasından kısa bir süre sonra ise vaka sayıları yeniden artmaya başladı. Kısa sürede birçok ilde vakaların artması üzerine "Yeni bir kısıtlama olacak mı?" sorusu gündeme geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası merak edilen soruya yanıt verdi.

"ÜLKE GENELİNDE BİR KISITLAMA ŞU AN GÜNDEMİMİZDE YOK"

Bakan Koca, toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir muhabirin "Son 10 güne baktığımızda vaka sayılarının binin altına düşmediğini görüyoruz. Bu gidişat acaba yeni bir kısıtlamayı getirir mi?" sorusuna yanıt veren Koca, şu ifadeleri kullandı:

"Vaka sayılarının binin üzerinde olduğunu ve vefat sayılarının eskiye göre çok daha düşük olduğunu görüyoruz. Benzer şekilde hastane yükümüzün ve yoğun bakım yükümüzün az olduğunu görüyoruz. Biz önümüzdeki dönemde benzer şekilde yeni bir kısıtlamayı Bilim Kurulu'nda gündeme almadık. Doğrusu şu an düşünmüyoruz. Bu döneme 'Kontrollü sosyal hayat' dönemi demiştik.

Hayatın devam ettiğini ve özellikle bu hayatın tedbirlerle devamını önemsiyoruz. Tedbirlere uyduğumuz oranda tehdit ortadan kalkar. Bu nedenle normal hayatımıza devam ederken virüsle karşılaşmamamızın yolu; maske, mesafe ve el temizliğine özellikle dikkat etmemizdir. Ülke genelinde bir kısıtlama şu an gündemimizde olmadı."

Son Güncelleme: 24.06.2020 21:14:27
ETİKETLERsağlık bakanı  coronavirüs