UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAKAN SOYLU “1127 AĞIR HASARLI BÖLÜM VAR”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "(Bingöl'deki deprem) 4 binin üzerinde çadır sadece Bingöl'e sevk edildi. Kızılayımız 30 bin 650 öğün sıcak yemek dağıttı. 1127 ağır hasarlı şu ana kadar tespit edilmiş bağımsız bölüm var. 31 orta hasarlı, 2 bin 674 az hasarlı, 151 yıkık, bağımsız bölüm var. 92 de acil yıkılacak olan bağımsız bölüm var." dedi.

BAKAN SOYLU “1127 AĞIR  HASARLI  BÖLÜM VAR”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 Haziran'da meydana 5,7 büyüklüğündeki depremden en çok etkilenen yerlerden olan Karlıova ilçesine bağlı Kaynarpınar köyünde 'Deprem sonrası planlama ve değerlendirme toplantısı' düzenledi. Vali Kadir Ekinci ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile köye gelen Bakan Soylu, deprem olur olmaz hemen ekiplerin hemen harekete geçtiğini belirterek, "Çadırlar sevk edilmeye başlandı. Kızılay, hemen sıcak yemekleri bölgeye intikal ettirmeye çalıştı. Arama kurtarma ekiplerimiz depremin ilk anından itibaren bölgede oldular ve şu ana kadar 266 artçı deprem oldu ki bunun bir tanesi 5.6'ydı ve biz de burada cenaze namazını kılmak için bekliyorduk. Bizim usulümüz şudur; hemen geliriz, arama kurtarma çalışmaları yapılır. Ardından çadırlar sevk edilir. Ardından hemen yemek sevk edilir. Ardından acil yıkılacak, ağır orta hasar ve az hasarlılar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tespit edilir. O konularda çok önemli bir refleks kazandığımızı söylemek istiyorum. Ardından bölgeye gönderilecek nakdi yardımlar hemen peşi sıra gönderilir Çadır kurulumu tamamlandıktan sonra ahırlar, hayvanlar ve tarım konusunda ne gibi bir zarar meydana gelmiş, bu konuda tespitler yapılır. Orada bir zarar varsa bir sırayla beraber bizim Türkiye afet müdahale planımız var. Tıkır tıkır yukarıdan aşağıya işler. Burada da bu söylediğimiz adımların hepsini gerçekleştirdik. Hem ağır hasarlılar hem de orta hasarlılar, kanunun kendi çerçevesi içerisinde, mevzuatın belirttiği ilkeler ışığı içerisinde belirlenir ve ondan sonra atılacak adımlar hep birlikte atılmaya başlar" dedi.

'1127 AĞIR HASARLI BÖLÜM VAR'

Depremden hemen sonra 1387 personel ve 287 aracın hemen devreye girdiğini ve 2844 çadır kurulduğunu ifaden eden Bakan Soylu, "4 binin üzerinde çadır sadece Bingöl'e gönderildi. Yine seyyar banyo ve tuvaletler kuruldu ve kurulmaya devam ediyor. 44 hayvan telef oldu. 249'un üzerinde ahır yıkıldı ve yine bununla birlikte burada Kızılay 30 bin 650 öğün sıcak yemek dağıttı. Dağıtılmaya devam edecek. Kızılay, sosyal yardımlaşma vakıflarımız ve AFAD şu ana kadar 1200 kumanya dağıttı. Yine Sağlık Bakanlığımız, UMKE ekiplerimiz devreye girdi. Taramalar yapıldı. Deprem olduktan sonra bunun travmasını yaşayanlar için sağlık ekiplerimiz devreye girdi. Özellikle 1127 ağır hasarlı bağımsız bölüm var. 31 orta, 2674 az hasarlı var. Şu ana kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın tespit ettiği tablo bu. Bunları askıya asacağız. İtirazlara göre tekrar bir değerlendirme söz konusu olacak. AFAD olarak 1 milyon TL acil ödenekten gönderdik. 518 ağır ve yıkılmış olan birimin sahiplerine hemen 1000'er TL teslim edildi. Yine burada, yıkacağımız evinden eşyasını alamayacak olanlara 5 bin TL vereceğiz. Ağır hasarlı olup da eşyasını evinden alanlara da 2 bin 500 TL vereceğiz. Elazığ ve Malatya'da hangi usulü uyguladıysak burada da aynı usulü gerçekleştireceğiz. Yıktığımız ve acil yıkacağımız evlerin yanına hemen bir konteyner getireceğiz. Bu konteynerleri de burada bırakacağız" diye konuştu.

 

Son Güncelleme: 20.06.2020 14:39:10
ETİKETLERsüleyman soylu