UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MURAT ÖVÜÇ’E ŞOK!

Sosyal medya fenomeni Murat Övüç hakkında sosyal medya hesabından Ermenilerle ilgili yaptığı paylaşım dolayısıyla “Halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak” suçundan 1,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

MURAT ÖVÜÇ’E ŞOK!

Övünç'e ve dosyanın ermeni vatandaşı olan şikayetçisine tebligat gönderen mahkeme, 15 gün içinde yazılı savunmalarını iletmelerini istedi. Mahkeme basit yargılama kapsamında duruşma yapmadan kararını verecek.

Ermeni asıllı Amerikalı şov yıldızı Kim Kardashian sosyal medya hesabından Türklerin Ermenilere soykırım yaptığı yönünde paylaşımlarda bulunmuştu. Büyük tepki gören Kardashian’a bir tepki gösteren de sosyal medya fenomeni Murat Övüç olmuştu. Övüç instagram hesabından yaptığı paylaşımda, 'Siz Ermeniler pisliksiniz. Sen kimsin benim Osmanlı büyüklerime barbar diyorsun' demişti.

1,5 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Övüç hakkında “Halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak” suçundan 9 aydan 1,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi, 7188 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun gereğince, Övünç'ün dosyasında basit yargılama usulünün uygulanmasına karar verdi. Sanık Övünç ile dosyanın ermeni vatandaşı olan müştekisine tebligat gönderen mahkeme, her iki tarafın beyan ve savunmalarını 15 gün içinde yazılı olarak iletmesini istedi. Tarafların yazılı beyan ve savunmalarının mahkemeye ulaşmasının ardından, mahkemenin dosyadaki delil durumu ve savunma içeriklerine göre duruşma yapmaksızın karar vereceği öğrenildi. Verilecek olan karara itiraz edilmesi halinde ise normal yargılama usulüne geçileceği bildirildi.

Son Güncelleme: 19.06.2020 16:48:28
ETİKETLERmurat övüç  sosyal medya  dalga dalga