UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SIR CİNAYETİN DETAYLARI BELLİ OLDU!

İstanbul Küçükçekmece'de 17 yaşındaki Ebru Erdem, bir binanın 9. katından düşerek ölmüştü. Savcılık, Ebru'nun arkadaşı Serdar Taş hakkında, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 23 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Serdar Taş ifadesinde, Ebru Erdem'i bıçaklamadığını, birlikte uyuşturucu madde kullandıklarını ve ilişkiye girmediklerini söyledi.

SIR CİNAYETİN DETAYLARI BELLİ OLDU!

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, polis ekiplerinin 20 Mart 2019'da saat 00.30 sıralarında Küçükçekmece'de bir adreste yarı çıplak bir kişinin binadan atıldığı ya da atladığı şeklindeki ihbar üzerine olay yerine gittiklerinde, Ebru Erdem'in öldüğünü belirledikleri anlatıldı.

DAİREYİ GÜNLÜK KİRALAMIŞLAR

Kemal Sönmez'in, sanık Serdar Taş ve maktul Ebru Erdem'e daireyi günlük olarak verdiği ifade edilen iddianamede, maktul Erdem'in binanın 9. katından teras katına düşerek öldüğü, bu sırada maktulün yanındaki sanık Taş'ın olaydan sonra hızlıca binadan aşağıya inerek ticari bir taksiyle ayrıldığı belirtildi.

PANİKLEYİNCE OLAY YERİNDEN KAÇMIŞ

İddianamede, Serdar Taş'ın  "Maktulü bıçaklamadım.Birlikte uyuşturucu madde kullandık. İlişkiye girmedik.Ebru, pencerenin camını açarak, 'Ben ölmek istemiyorum.' dedi. Kendimde olmadığımdan olaya müdahale edemedim. Sadece yapma dediğimi hatırlıyorum.  Ebru'yu yerde kanlar içinde görünce kendimden geçtim. Öldüğünü anlayıp panik yaptım, olay yerinden uzaklaştım" şeklinde ifade verdiği belirtildi.

KANLARINDA UYUŞTURUCU ÇIKTI

Ebru Erdem'in kanında çoklu uyarıcı madde, sanık Serdar Taş'ın kanında da esrar tespit edildiği kaydedildi.

SOSYAL MEDYA HESAPLARINI KAPATMIŞ

Adli bilirkişi raporuna göre, olaydan bir gün sonra yakalanan  Taş'ın  telefonunu polislere teslim etmeden önce delilleri kararttığı ifade edildi.Ayrıca,  Ebru Erdemir ile yazışmalarının bulunduğu sosyal medya hesaplarını kapattığı iddianamede yer aldı.

4 SUÇTAN YARGILANACAK

Sanık Serdar Taş hakkında "Çocuğa yönelik kasten öldürme" ve "Suç sonucu ölümün olması sebebiyle çocuğun cinsel istismarı" suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası istendi. Ayrıca "Uyuşturucu temin etmek suretiyle uyuşturucu ticareti yapma veya sağlama" ve "Evi terk eden çocuğu, ailesini veya yetkili makamları durumdan haberdar etmeksizin yanında tutmak" suçlarından 23 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Daireyi kiraya veren Kemal Sönmez'in ise "Evi terk eden çocuğu, ailesini veya yetkili makamları durumdan haberdar etmeksizin yanında tutmak" suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İki sanık önümüzdeki günlerde  Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.  

Son Güncelleme: 19.06.2020 16:38:49
ETİKETLERistanbul  küçükçekmece